Baklava Yeme Yarismasi Ilginç Görüntülere Sahne Oldu

Ankara’da düzenlenen Gaziantep Tanitim Günleri’nde baklava yeme yarismasi ilginç görüntülere sahne oldu. Gaziantep mutfaginin essiz lezzetlerinden olan katmer, baklava, lahmacun ve kebap gibi birçok yöresel lezzet vatandaslarin begenisine sunuldu.

Baklava Yeme Yarismasi Ilginç Görüntülere Sahne Oldu


Ankara Gaziantepliler Dernegi ve Akat Fuar is birligiyle düzenlenen, ‘Gaziantep Tanitim Günleri’ 27-30 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilmek üzere, Altinpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde basladi.

Gaziantep’in kendine has özelliklerini ve kültürünü vatandaslara tanitan etkinlik, Gaziantep mutfaginin essiz lezzetlerinden olan katmer, baklava, lahmacun ve kebap gibi birçok yöresel lezzeti, vatandaslarin begenisine sundu. Açilan stantlar sayesinde Ankaralilar farkli lezzetleri deneyimledi. Tanitim günlerinde düzenlenen ’En Hizli Baklava Yeme Yarismasi’ ise ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

“Baklava gayet lezzetli, yemesi de kolay”

Gaziantep tanitim günlerinde yapilan baklava yarismasini kazanan Yücel Selçuk, “Ben Dogu bölgesine hakim biriyim. O bölgede de çok defa baklava yemistim. Gayet lezzetli, yemesi de kolay. Tavsiye ederim. 2 tane daha yerim” dedi.



“Gaziantep’i ayagimiza getirmisler, çok memnun kaldik”

Gaziantep Tanitim Günleri etkinliklerinde keyifli vakit geçirdigini ve alisveris yaptigini ifade eden Meliha Yüksel, “Çok güzel bulduk. Gaziantep’i ayagimiza getirmisler, çok memnun kaldik. Ürünlerini de kullaniyorduk zaten. Memnun oldugum için bugün buradayim. Kurular, biberler, tatlilar, kahvemizin yanina lokum ve kuruyemis gibi bu sekilde alisverisimizi tamamlaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Katladiktan sonra içine fistigini, kaymagini ve sekerini ekliyoruz”

Katmer tatlisinin çok ince açilmasi gerektigini ifade eden tatli ustasi Mahmut Genç, “Katmeri katladiktan sonra içine fistigini, kaymagini ve sekerini ekliyoruz. Firina veriyoruz. Anlattigim bütün islem 3-4 dakikalik islemdir. Gaziantep’e özgü kilan tabii ki fistigidir” ifadelerini kullandi.

Baskentte açilan Gaziantep Tanitim Günleri 30 Ekim’e kadar devam edecek.
Kaynak: İHA