Egitim Bilimleri Dergisinde Özel Sayi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Egitim Bilimleri Enstitüsü tarafindan 2016 yilinda yayin hayatina baslayan akademik bir dergi olan Gaziantep Üniversitesi Egitim Bilimleri Dergisi, Emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan’a ithafen özel sayi hazirladi.

Egitim Bilimleri Dergisinde Özel Sayi
Gaziantep Egitim Fakültesinde düzenlenen programin açilisinda konusan GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik, ögretmenlik mesleginin anlam ve önemine vurgu yapti. Prof. Dr. Saribiyik, ’’Çok kiymetli meslekler ve sanatlar var ama bunlar içerisinde belki en kiymetlisi ögrenen ve ögreten olmak. Sevgili Peygamberimizin, ‘Ya ögreten olun ya ögrenen olun. Ya dinleyen olun. Dördüncüsü olmayin helak olursunuz’ ifadesi bizim için son derece kiymetli. Hoca olarak ögrenci yetistirmek, Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan gibi hocalarin hocasi olmak, çocuklarimizi bizleri aydinlatmaya devam etmesi son derece sükranla karsilanacak bir hadise. Bilgi yayildikça çogalir, yayildikça dostlarinizin yakinlarinizin ve salih insanlarin sayisi da artar. Bu sebeple Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan içinde bulundugumuz atmosferde bizim için son derece kiymetli bir örnek’’ dedi.

Gaziantep Üniversitesi Egitim Bilimleri Dergisinin özel sayisinda yer almaktan büyük memnuniyet ve kivanç duydugunu belirten GAÜN Emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan duygu ve düsüncelerini su sözlerle ifade etti: “Kelimelerle anlatmasi zor, bu benim için çok önemli ve iftihar vesilesi. Arkadaslar büyük, yogun bir çaba içerisinde oldu. Sadece Gaziantep’ten degil çalistigim diger üniversitelerde yetistirdigimiz ögrencilerle temas kurarak, duygu ve düsüncelerini istediler. Hocalik mesleginin övünülecek, en güzel tarafi. Deger biçilemeyecek bir hadise. Herkese tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.

Uluslararasi nitelikte bilimsel bir dergi olan Egitim Bilimleri Dergisinin alti yillik bir geçmisi oldugunu aktaran GAÜN Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Ahmet Ihsan Kaya, “Dergileri güçlü kilan özel sayilardir. Özellikle sosyal bilimler ve edebiyat fakültelerinde, bu özel sayilarda duayen bilim insanlarina yer vermek bir gelenektir. Egitim bilimleri alaninda da güçlü olan, taninan, duayen insanlari da onurlandirmak adina özel sayilarin verilmesi kanaatine vardik. Ilk özel sayimizin konusu ‘hocalarin hocasi’ Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan hocamiz oldu. Özel temali sayilarla da bunu bir gelenege dönüstürmek Fakültemiz ve Üniversitemiz adina iyi bir kazanim olacaktir ” diye konustu.

Programin sonunda, Prof. Dr. Hikmet Yildirim Celkan’a günün anisina hediye takdim edilirken, akademik ve idari personel Prof. Dr. Celkan ile ilgili duygu ve düsüncelerini paylasti.
Kaynak: İHA