Aydin'da Ögrencilerin Balik Ekmek Keyfi

Çocuklara baligi sevdirmek ve faydalari hakkinda bilinçlendirmek amaciyla Aydin’da Efeler Ortaokulu’nda egitim gören bin 100 ögrenciye balik ekmek dagitildi.

Aydin'da Ögrencilerin Balik Ekmek Keyfi


Aydin’in Efeler ilçesinde ’Balik Yiyorum Saglikli Büyüyorum’ programi çerçevesinde ortaokul ögrencilerine balik ekmek dagitildi. Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü öncülügünde düzenlenen etkinlikte, ögrencilere su ürünlerinin tüketilmesinin önemi ve faydalari hakkinda bilgiler verildi.

Bilgilendirmenin ardindan okul bahçesine çikan ögrencilere balik ekmek ve helva ikram edildi.

Okul bahçesinde hazirlanan stantta ögrencilere balik ekmek ikram eden Aydin Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, "1 Eylül’de balik sezonu açildi. Kis boyunca halkimizi balik yemege tesvik ediyoruz. Aydin ili balik üretiminde Türkiye’de 3’üncü sirada yer aliyor. Denize kiyisi olan bir iliz ve baligimiz bol. Tarim ve Orman Bakanligimizin talimati üzerine okullarda düzenledigimiz bu tür etkinlikleri gerçeklestiriyoruz. Buradaki amacimiz hem yeni nesle balik yeme aliskanligini edindirmek. Buralardaki baliklarimizi da isletmelerden temin ediyoruz. Su Ürünleri Üreticileri Birligimiz de var. Toplamdan su an itibari ile 25 bin ton üretim kapasitesine ulastigimiz tesislerimiz var. Burada çupra ve levrek üretiliyor. Bu etkinliklerin düzenlenmesine katki veren okulumuza ve baligi bize saglayan üretici birligimize tesekkür ediyorum" dedi.



Dagitilan balik-ekmegi kisa süre içerisinde tüketen ögrenciler de, "Okulumuzda balik-ekmek dagitildi. Arkadaslarimla birlikte çok sevdik, severek de tüketiyoruz. Tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA