Mersin Gençlik Festivali 'Duman Konseri' Ile Sona Erdi

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘geç kalma genç kal’ sloganiyla bu yil ilk kez düzenlenen İçel Gençlik Festivali, dolu dolu programlarin ardindan sona erdi.

Mersin Gençlik Festivali 'Duman Konseri' Ile Sona Erdi
Adnan Menderes Bulvari üzerindeki Özgecan Aslan Baris Meydani’nda gerçeklestirilen festivalin 2. ve son gününde de gençler birbirinden güzel ve eglenceli aktivitelerle festivalin tadini çikardi. Festivalin aksam bölümünde Duman’in muhtesem konseriyle cosan gençler, geceyi DJ Deeperise’in performansi ile tamamladilar.

“Hepimiz bir aradayiz, esitiz ve hiçbir ayrim yok”

Festival atmosferini gençlerle paylasan ve ünlü rock grubu Duman’in konserinden önce sahneye çikarak gençlere seslenen İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, her seyin ilacinin sevgi ve kisilerin birbirini sevmesi oldugunu söyledi.

Seçer, “Ben İçel’in baskani oldugum sürece, siz rahat olun. Gençleri seviyoruz. Her seyin ilaci sevgi, birbirimizi sevmek. Bakin bir aradayiz. Ne kadar güzel. Hepimiz esitiz ve hiçbir ayrim yok. Siyaseti falan birakin; sevgi kazansin, dostluk kazansin, birlik kazansin, beraberlik kazansin” dedi.

“Festival hosunuza gidiyor mu? Bunu her yil yapalim mi?” diye soran Baskan Seçer’e, alani dolduran binlerce genç hep bir agizdan “Evet” yanitini verdi. Gençlik Festivali’ni ilk kez düzenlediklerini, bundan dolayi bazi eksikler olabilecegini söyleyen Baskan Seçer, “Önemli olan sizin düsünceniz. Siz nasil buldunuz, bir eksik var miydi?” diye sordugu soruya da, “Hayir” cevabini aldi.

“Gerçekten de bugüne kadar Mustafa Kemal’den daha güzelini tanimadik”

Gelecek yil festivalin daha da güzel olacagini, etkinlikleri zenginlestireceklerini söyleyen Baskan Seçer, “2 gündür bu alan çok kalabalik, su anda arka taraflari göremiyorum. Hani Duman o meshur sarkisinda, ‘kimseyi tanimadim ben, senden daha güzel’ diyor ya. Benim aklima o an hemen Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Gerçekten de bugüne kadar, ondan daha güzelini tanimadik. Bugün güzel bir gece olsun. Güzel güzel sarkilar söyleyin, keyifli dakikalar yasayin, dertlerinizi unutun. Bizler sizlerin daima yanindayiz. Ögrencilerimizin, çalisanlarimizin, bütün gençlerimizin. Hepinizi kucakliyorum. Sizler benim evladimsiniz, canimsiniz, cigerimsiniz. Siz İçel’i seviyorsunuz, İçel de sizi çok seviyor” ifadelerini kullandi.

Baskan Seçer konusmasinin ardindan, gençlerle hep birlikte sahneden hatira fotografi çektirdi. Seçer’in konusmasinin ardindan sahne alan Duman, sevilen sarkilarini gençlerle hep bir agizdan söyledi.

Duman konserinin ardindan da, Dj Deeperise’in performansi ile gençler ‘İçel Gençlik Festivali’nde müzige ve eglenceye doydu.

Gençler festivali çok begendiler

2 gün süren Gençlik Festivali’ndeki etkinlikleri ve konserleri takip eden gençler, bu tür etkinliklerin önemli oldugunu ve kendileri açisindan büyük bir boslugu doldurdugunu dile getirdiler. Özellikle ögrencilerin, kisitli bütçeleriyle böylesi etkinliklere her zaman gitmelerinin zor oldugunu dile getiren gençler, İçel Büyüksehir Belediyesinin organize ettigi bu tür ücretsiz festivaller sayesinde, bu açigin kapatildigini vurguladilar.
Kaynak: İHA