Baskan Say'dan 23 Ekim Van Depreminin Yil Dönümü Mesaji

Van’in Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Edremit Arama Kurtarma Ekibi’nin (EDAK); AFAD isbirliginde, UMKE ekiplerinin de katilimiyla birçok felakete müdahale de görev aldigini söyledi.

Baskan Say'dan 23 Ekim Van Depreminin Yil Dönümü Mesaji
Baskan Ismail Say, yayimladigi mesajda; “Ülkemiz, dünyanin en aktif deprem kusaklarindan birinin üzerinde bulunmaktadir. 11 yil önce meydana gelen ve yüzlerce vatandasimizin yasamini yitirmesine, binlerce vatandasimizin da yaralanmasina yol açan Van depremi, milletimizin yasadigi en aci felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almistir. Burada önemli olan husus, depremle yasamasini ögrenmek, yasadigimiz alandaki binalari depreme dayanikli hale getirmek ve yasadigimiz yüzyilin bilimsel verileri isiginda sahip oldugumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamiz, kurumlarimizla ve vatandaslarimizla bir bütünlük içerisinde her zaman hazirlikli olmamizdir" dedi.



"Felaketlere müdahale için EDAK’i kurduk"

Bölgede bir ilke daha imza atarak belediye bünyesinde gönüllü arama kurtarma ekibi olusturduklarini söyleyen Edremit Belediye Baskani Ismail Say, “Edremit Arama Kurtarma Ekibi (EDAK) ile birlikte yine AFAD kontrolünde, UMKE ekiplerinin de katilimiyla birçok tatbikat gerçeklestirdik. Gönüllü arkadaslarimiz AFAD gözetiminde egitimler alarak yasanan felaketlere müdahale ediyor. Son 10 yilda ülkemiz çok büyük felaketler yasadi. Van depremleri sonrasinda çok yakin zamanda Elâzig, Baskale ve Izmir depremi ile yine Van’da büyük bir aciya yol açan Bahçesaray çig felaketini yasadik. Bizler bu acili günlerde halkimizin yaninda olduk. Ancak profesyonel bir sekilde yanlarinda olmak için bir egitim almak gerekiyordu. Bu noktada AFAD Müdürlügümüzle beraber iletisime geçtik, tamami gönüllü arkadaslarimizdan olusan bir ekip kurduk ve egitime gönderdik. EDAK ekibimiz meydana gelen birçok felakete müdahale için olay yerine giderek insanlara yardimci olmustur. Allah ülkemize bu tür acilari yasatmasin ama bunlarda hayatin bir gerçegi ve bunlara hazirlikli olmaliyiz. Bizde Edremit Belediyesi olarak bu anlamda haziriz. Ülkemizin bu tür ekiplere çok ihtiyaci var. Hiçbir egitimin verisini kullanmak zorunda kalmazlar. Deprem kusagi üzerinde yer alan ilçemizde, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde bir daha böylesi depremlerin yasanmamasini temenni ederken, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA