Konya Emniyeti Okullarda Trafik Bilinci Kazandiriyor

Konya’da polis ekipleri trafik güvenliginin artirilmasina yönelik yürüttügü çalismalar çerçevesinde okul servis soförlerine, ögrenci ve velilerine egitimler veriyor.

Konya Emniyeti Okullarda Trafik Bilinci Kazandiriyor
Konya Emniyet Müdürlügü trafik güvenliginin artirilmasina yönelik yürüttügü egitim faaliyetlerine devam ediyor. Ögrenci servislerinin güvenli yolculugu ve okul giris çikislarindaki kazalarin sifira indirilmesi egitimlerde öncelikli olarak veriliyor. Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli egitim büro amirligi ekipleri, 2022-2023 egitim ögretim yilinda trafikte güvenliginin her seyden önemli oldugunun bilincini kazandirmak istiyor. Bu çerçevede özellikle okul servis tasimaciligi faaliyetlerinin güvenli olarak yürütülmesi için servis soförlerine egitim veriliyor. 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilen egitimde Meram Halk Egitim Merkezi Müdürlügü konferans salonunda 248 servis soförü ve rehber personelle bulusuldu.

Ögrenci ve velilere de trafik farkindaligi kazandiriliyor

Yetkililer, okul servis tasimaciliginin güvenli olarak yürütülmesi ve okul çevrelerindeki trafik güvenliginin saglanmasinin da önemli oldugunu belirtti.

Ögrencilerin okula giris ve çikislarinda olusabilecek kazalarin önlenmesi amaciyla da Trafik Denetleme Sube Müdürlügüne bagli ekipler merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki okullarda gönüllülerle bulustu. Bir araya gelinen 321 ögretmen, veli ve ögrenciye güvenli trafik farkindaligi kazandirilarak, okul geçit görevlisi egitimi verildi.

Güvenli trafik için denetimlerini araliksiz sürdüren Konya Emniyeti çocuklarin güvenli ulasimi için de bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.
Kaynak: İHA