Isparta'da Elma Üretiminin Ekonomiye Katkisi 2,5 Milyar TL Oldu

Isparta Il Tarim ve Orman Müdürü Eyup Adigüzel, Türkiye’nin elma üretiminin yaklasik yüzde 25’inin kentten karsilandigini belirterek, “Elma üretimimizin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkisi 2021 yilinda yaklasik 2 milyar 543 milyon TL civarinda olmustur” dedi.

Isparta'da Elma Üretiminin Ekonomiye Katkisi 2,5 Milyar TL Oldu
Türkiye’de her 4 elmadan biri Isparta’da üretiliyor. Kentteki elma bahçelerinde üreticilerin hasat sezonu telasi ise devam ediyor. Isparta Il Tarim ve Orman Müdürü Eyup Adigüzel, 2021 yili Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre Türkiye’de üretilen elmanin yaklasik yüzde 25’inin Isparta’dan karsilandigini ifade etti.

Adigüzel, geçen yil 222 bin 852 dekar alanda 1 milyon 130 bin 424 ton elma yetistirildigini söyledi.

Isparta’nin içinde bulundugu bölgenin ekolojik kosullarindan dolayi elma yetistiriciliginde yüksek verim ve kaliteyi yakaladigina deginen Adigüzel, “Egirdir, Gelendost ve Senirkent ilçeleri, Egirdir Gölü havzasinda gölün olumlu etkisinden dolayi kendine has tat, aroma ve kalitesi nedeniyle tüketiciler tarafindan çokça tercih edilmektedir. Hasat edilen elmalar, ilimizde bulunan 108 adet soguk hava deposunda depolanmaktadir. Isparta 457 bin 250 ton soguk hava depolama kapasitesiyle Türkiye’de ilk sirada yer almaktadir. Ilimizde elma üretimi yapan Çiftçi Kayit Sistemi’ne kayitli 10 bin 138 çiftçimiz bulunmaktadir. Elma üretimimizin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkisi 2021 yilinda yaklasik 2 milyar 543 milyon TL civarinda olmustur” diye konustu.

Kaynak: İHA