Van Büyüksehir Belediyesinden 2 Bin 400 Rakimda Yol Çalismasi

Van Büyüksehir Belediyesi, tarim ve hayvanciliga destek vermek adina Ercis ilçesi Yukari Akçagedik Mahallesi’ndeki 2 bin 400 metre yükseklikteki yaylaya yeni yol yapiyor.

Van Büyüksehir Belediyesinden 2 Bin 400 Rakimda Yol Çalismasi
Kirsal alanlarda hizmetlerini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesi, çiftçilere yönelik çalismalarla bölgenin tarim ve hayvancilikta gelisimine önemli katki sunuyor. Van merkeze 124, Ercis ilçesine ise 24 kilometre uzaklikta bulunan Yukari Akçagedik Mahallesi’nde çiftçilikle ugrasan vatandaslar yaylalarina ulasimda yasadiklari sikintilari Van Büyüksehir Belediyesine iletti. Talebi dikkate alan büyüksehir belediyesi, Zilan bölgesinde yaptiklari incelemenin ardindan 2 bin 400 rakimda bulunan yaylaya ulasimin saglanabilmesi için çalisma baslatti. Daglarin zirvelerinde yürütülen zorlu yol açma çalismalari ile 10 kilometrelik yolun 6 kilometresi tamamladi.

“Biz cesaretimizi vali beyden aliyoruz”

Geçmis dönemlerde yaylalarina ulasimda sikinti yasadiklarini ifade eden Yukari Akçagedik Mahalle Muhtari Kasim Akyol, yeni yolla birlikte yaylalara daha rahat bir sekilde ulasabileceklerini söyledi.

Muhtar Akyol, ‘‘Öküz arabalariyla, esek sirtinda yükümüzü yaylalara götürüyorduk. Yaklasik 10 sene öncesinde ise geçici bir yol ile köylerin arasindan geçiyorduk. Daha uzun bir yoldu. Simdi daha kisa süren bir yol yapiliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Valimiz bir toplantida bizlere dedi ki ‘Muhtarlarimiz siz çalisin, parayi pulu dert etmeyin.’ Su anda bizde cesaretimizi, destegimizi valimizden aliyoruz’’ dedi.

Mahalle sakinleri ise yapilan yoldan dolayi yaylalarina ulasmada daha rahat edeceklerini belirterek, Van Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.

Öte yandan, Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, 2022 yili içerisinde Ercis ilçesi genelinde de yaklasik 6 aylik çalisma ile 72 mahallede 146 kilometre toprak kanalda temizlik çalismasi, 72 kilometre yeni arazi yolu ile 68 kilometre reglaj çalismasi gerçeklestirdi. 45 mahallede sivat kurulumu yapan ekipler, 23 mahallede de koruge boru döseme islemlerini tamamladi.
Kaynak: İHA