Gündogdu Mahallesi Yeni Muhtarlik Binasina Kavusuyor

Cumhurbaskanligi himayesinde ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayisiyla düzenlenen ’Muhtarlar Evi Açilisi ve 100 Muhtarlik Hizmet Binasi Temel Atma Töreni’ çerçevesinde, Akdeniz ilçesine bagli Gündogdu Mahallesi’nde yapilacak muhtarlik binasi temel atma töreni gerçeklestirildi.

Gündogdu Mahallesi Yeni Muhtarlik Binasina Kavusuyor
Akdeniz ilçesine bagli Gündogdu Mahallesi’nde yapilacak muhtarlik binasi temel atma töreni Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakami Zeyit Sener, Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve İçel Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Gülgen, askeri erkan, bürokratlar ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklesti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan da telekonferans sistemiyle ülke çapinda düzenlenen törenlerin bir bölümüne katildi.

Gündogdu Mahallesi Muhtari Abdurrahim Ulusal, uzun yillardir muhtarlik binalari olmadigini belirterek, ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nde bu binayi kendilerine kazandiran Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, Vali Pehlivan ile muhtarlik binasi için yer tahsisi yapan Baskan Gültak’a tesekkür etti.

Muhtarlik binasi arazisi Akdeniz Belediyesinden

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak da vatandaslar ile devlet arasinda köprü vazifesi gören muhtarlarin çok önemli bir görev yaptiginin altini çizdi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla geçen hafta sonu muhtarlari Erdemli Kizkalesi’nde bir otelde gerçeklesen kampta agirladiklarini kaydeden Gültak, “Cumhurbaskanligimiz tarafindan ve İçel Valiligimiz himayesinde belediyemize ait arazimizi, Valilik Yatirim ve Izleme Koordinasyon Baskanligi üzerinden Gündogdu Mahalle Muhtarligi binasi yapilmak üzere tahsis ettik ve bugün de binamizin temelini atmis oluyoruz” dedi.



“İçel’de muhtarlara ayni destek sunan ilk belediyeyiz”

Muhtarlarin daima yanlarinda olduklarini söyleyen Gültak, muhtarliklarin su, elektrik, telefon, internet giderleri için İçel’de ilk kez ayni destek sunan belediye olduklarini vurguladi. “Tabi biz baslayinca diger muhtarlarimiz da talep etti ve diger belediyeler bu destegi sunmaya basladi” diyen Gültak, “Bu ay içinde de muhtarlarimizin çesitli giderleri için ayni destegimizi gerçeklestirecegiz. Gündogdu’da muhtarlik binasi yaninda taziye evimiz var. Bu binamizda da Milli Egitim Müdürlügümüz ile isbirliginde, İçel’in ilk ‘Bilim Merkezi’ni kuracagiz. Akdeniz’de yasayan tüm çocuklarimiz bilim merkezinden faydalanabilecek” ifadelerini kullandi.

Türkiye genelinde ayni anda 100 muhtarlik binasinin temeli atildi

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan da törende yaptigi konusmasinda, 19 Ekim Muhtarlar Günü çerçevesinde, Cumhurbaskanligi himayesinde ülke genelinde temel atma töreni gerçeklestigini anlatti. Pehlivan; “Büyüksehirlerimizde toplamda 100 muhtarlik binasinin temeli, Cumhurbaskanimizin himayelerinde atiliyor. Akdeniz’de Gündogdu Mahallesi’nin yani sira, Mezitli ve Silifke ilçelerimizde de birer muhtarlik binasinin temeli atiliyor. Ayni zamanda Ankara’da ilk defa bir muhtarlar konuk evi tesis edildi ve binanin açilisi da Cumhurbaskanimiz tarafindan yapiliyor. Bu çalismalari himaye eden Cumhurbaskanimiza, ilimiz adina sükranlarimi sunuyorum. Muhtarlar evi ve muhtarlik binasi sayisinin arttirilmasi noktasinda desteklerinden dolayi da Içisleri Bakanligimiza ve Bakanimiza tesekkürlerimi sunuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA