Aydemir TBMM'de Erzurum Egitim Yatirimlarini Paylasti

TBMM Genel Kurulunda söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir Cumhurbaskani Erdogan‘in Milli Egitim Bütçesine yaptigi vurgu üzerinden Erzurum’daki Egitim yatirimlarina isarette bulundu. Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da kaydedilen 6 Milyar 100 Milyonluk Egitim yatirimlari iftihar varakalarimizdandir’ dedi.

Aydemir TBMM'de Erzurum Egitim Yatirimlarini Paylasti
Aydemir Egitim Yatirimlarini Degerlendirdi

2023 Yili Bütçesi üzerinden egitim yatirimlarini degerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Grup toplantimizda Sayin Cumhurbaskanimiz, önümüzdeki hafta Plan ve Bütçe Komisyonuna gelecek olan Cumhurbaskanligi bütçesine vurgu yapti ve bir hususun altini çizdi “Millî Egitim mevzusunda bizden önceki bütçede 10 milyar öngörülen bütçe degeri bizimle beraber 58 kat artmis.” dedi.

Bu çok çok calibi dikkat bir vurgudur. Ben de buna isaret olsun diye Erzurum’a yapilan yatirimlari burada not düsmek istiyorum.’ dedi.

‘Sayin Cumhurbaskanimiza minnettariz’

AK Parti iktidarlari döneminde Erzurum’a 6.1 milyar TL tutarinda egitim yatirimi yapildigi, bunun ilde Cumhuriyet tarihinde kaydedilen en büyük egitim yaklasimi oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, Tüm ülkede oldugu gibi Erzurum’da da egitime özel bir dikkat ve hassasiyet göstererek, yatirimlar zinciri olusturan Cumhurbaskani Erdogan’a minnettar olduklarini belirtti.

Erzurum’a 6.1 Milyarlik Egitim Yatirimi

Erzurum’da gerçeklestirilen egitim yatirimlarindan örnekler veren Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da bizim iktidarlarimizin döneminde 42 adet anaokulu yapmisiz, 270 ilkokul yapmisiz, 49 ortaokul yapmisiz, 65 lise, 53 pansiyon, 176 ögretmen lojmani yapmisiz. Spor salonu, atölye, halk egitim merkezi, rehberlik arastirma merkezi, ögretmenevi, özel egitim okulu, buna benzer çok sayida yatirim yapmisiz ve bunlarin toplam degeri 6 milyar 100 milyona balig olmus. Dolayisiyla Sayin Cumhurbaskanimizin vurgusunu teyit eden bir gelismedir, kendisine minnettariz.’ dedi.

Kaynak: İHA