Selçuklu'da Yazir Kapali Pazar Açilisa Hazirlaniyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Yazir Mahallesine kazandirilan Yazir Kapali Pazari’nin resmi açilisi 4 Ekim Sali günü saat 11.00’de gerçeklestirilecek.

Selçuklu'da Yazir Kapali Pazar Açilisa Hazirlaniyor
Selçuklu Belediyesi, ilçe sakinlerinin ve pazar esnafinin konforunu ön planda tutmak için insa ettigi mevcut kapali pazar yerlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu çerçevede Selçuklu’nun yogun nüfuslu mahallerinden olan Yazir Mahallesinde yapimi tamamlanan Yazir Kapali Pazar’inin resmi açilisi 4 Ekim Sali günü saat 11’de düzenlenecek program ile gerçeklesecek. 8 bin 758 metrekare alana sahip olan kapali pazar bölge halkinin ihtiyacini önemli ölçüde cevap verecek nitelikte oldu. Selçuklu Belediyesi, son dönemde açik pazar alanlarini kapali ve modern hale getirirken bir taraftan da ilçenin farkli mahallerine yeni kapali pazar alanlari kazandiriyor. Modern altyapinin fonksiyonel tasarimla birlestigi Yazir Kapali Pazari görsel estetigin yani sira mevsim itibariyle yaz ve kis kullanim kolayligi saglayacak nitelikte oldu.

“Yazir Mahallemize modern bir kapali pazar kazandirdik”

Selçuklu’daki pazar yerlerinin ilçe sakinlerinin ihtiyacina önemli ölçüde cevap verdigini ifadeden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm pazar yerlerini belli bir standarda kavusturmanin gayretindeyiz. Bu amaçla Selçuklu’da birçok mahallemizde bölge halki ve pazar esnafi açisindan kullanim kolayligi saglayacak fonksiyonel kapali semt pazarlari kazandirdik. Selçuklu Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizin temel amaci hemsehrilerimize konforlu bir yasam sunmak. Kisa süre önce hizmete sundugumuz kapali pazar yerlerinden sonra Yazir Mahallemize de bir kapali pazar yeri yaparak mahallemize kazandirdik. Bu konforu diger mahallelerimize de kazandirmak amaciyla yeni projeler gelistiriyoruz. Insallah Yazir Kapali Pazarimizin resmi açilisini 4 Ekim Sali günü saat 11’de gerçeklestirecegiz. Bu vesile ile vakti olan tüm hemsehrilerimi kapali pazar açilisimiza davet ediyorum” dedi.

Yapimi tamamlanan Yazir Kapali Pazar Yeri, 8 bin 758 metrekare olarak insa edildi.
Kaynak: İHA