Sanliurfa'da Iki Riskli Ameliyat Ayni Anda Yapildi

Sanliurfa’da aort damarindaki yirtilmayi gidermek amaciyla yapilan ve tip 1 aort diseksiyonu ismi verilen operasyon Mehmet Akif Inan Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde bir hastaya basariyla uygulandi.

Sanliurfa'da Iki Riskli Ameliyat Ayni Anda Yapildi
Acil servise gögüs ve sirt agrisi sikâyetiyle müracaat eden hastaya yapilan tetkikler neticesinde kalpten çikan kani vücuda pompalayan ana damarin yirtildigi anlasildi. Operasyon hazirligi yapilan hastanin kalp kapakçiginda kaçak oldugu da belirlendi. Operasyona alinan hastaya her iki ameliyatta basariyla uygulandi. Yapilan ameliyatlarla ilgili açiklamada bulunan Kalp Damar Cerrahisi uzmani Op. Dr. Arif Yasin Çakmak, “Hastamiz 58 yasinda erkek hasta acilimize ani baslayan yirtilir tarzda sirt ve gögüs agrisi sikayetiyle basvurdu. Çekilen tomografi sonucunda tip bir aort diseksiyonu dedigimiz bir klinik tani koyduk. Bu hastalik ameliyat edilmedigi takdirde yüzde 100 ölümle sonuçlanabilen bir hastaliktir ve bunun su an için tek tedavisi açik kalp ameliyatidir. Kardiyolog arkadaslarla yaptigimiz ekoda kapaklarda da bir kaçak oldugunu tespit ettik. Hastamizi acil ameliyat karariyla ameliyathaneye aldik. Ameliyatta yirtilan aortu yapay damar ile degistirdik ayni sekilde aort kapagindaki kaçagi da ameliyatla onardik. Hastamizin takipleri su an için güzel seyretmekte, insallah önümüzdeki günlerde de hastamizi taburcu edecegiz” dedi.

Kalp Damar Cerrahisi doktorlarindan Op. Dr. Arif Yasin Çakmak ve Op. Dr. Mustafa Abanoz tarafindan gerçeklestirilen basarili operasyonla sagligina kavusan 58 yasindaki hasta ameliyati gerçeklestiren doktorlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA