Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Pakdil Sektör Temsilcileriyle Bulustu

Mus’ta çesitli temaslarda bulunan Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Nihat Pakdil, partililer ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek karsilikli fikir alisverisinde bulundu.

Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Pakdil Sektör Temsilcileriyle Bulustu
Beraberindeki heyetle çesitli programlara katilan Pakdil, ‘Tarla Günleri’ programinin ardindan Mus Belediyesini ziyaret etti. Çalismalar hakkinda Belediye Baskani Feyat Asya’dan bilgi alan Pakdil, daha sonra AK Parti Il Baskanligi’na geçti. Burada partililere hitap eden Pakdil, tüm çabalarinin tarim ve orman alanindaki hizmetleri daha ileriye tasimak oldugunu ifade etti.

Talepleri dinlemek, yerinde problemleri görmek ve bu isleri daha iyiye götürmek için çalistiklarini anlatan Pakdil, “Önümüzdeki engeller neyse onlari bertaraf etmek, mevzuatlari düzeltmek üzere bir kismimiz Ankara’da kalarak bir kismimizda buralarda tespitler yapiyoruz. Insanlarimiz, çiftçilerimiz su istiyor. Bunu ne için istiyor; daha fazla üretmek için istiyor. Bunlardan son derece mutlu oluyoruz. Bizde devletin bize taninan imkanlari neyse onlara ulastirarak amaçlarina hizmet edelim istiyoruz. Mus’ta arkadaslarimizi, yetkilileri dinledik. Bir liste var, bu listenin içerisinde acil olan nedir, hangileri duruyor, hangilerinden baslanmasi gerekiyor diye notlarini aldik. Insallah, hep beraber takipçisi olacagiz. Sayin vekilimizde bu islerin takibini yaparak, bize hatirlatmasi ile imkanlar nispetinde en kisa sürede yapma gayreti içerisinde olacagiz” dedi.



“Sertifikali tohum gündemde”

Konusmalarin ardindan beraberindekilerle, MHP Il Baskanligini ziyaret eden Pakdil, ardindan Mus Tarim ve Orman Müdürlügü’nde düzenlenen sektör temsilcileri toplantisina katildi.

Pakdil, yaptigi konusmada. Tarim ve Orman Bakanligi olarak politikalarinin insanlarin gida ihtiyacini karsilamak oldugunu belirterek, “Bunun için planlarimiz var. Stratejik ürünlerin üretilmesini önceliyoruz. Tarim arazilerinin bu amaçla kullanilmasi noktasinda bir kisim hazirliklarimiz var. Yillardan beri devletimizin çiftçilerimize yapmakta oldugu destekleme politikalari var. Sertifikali tohum gündemde. Çiftçimizin daha çok sertifikali tohum kullanmasi noktasinda çalismalarimiz var. Türkiye’nin en önemli ovasinin oldugu Mus’ta sulama faaliyetlerinin ve imkanlarinin gelistirilmesi noktasinda da biz bu bölgede baslamis olan islerin bitirilmesi ve yeni projelerin programa alinmasi noktasinda gayret gösterecegiz” diye konustu.



“Mus çok önemli bir tarim ili”

Mus Valisi Ilker Ilker Gündüzöz de valilikte 2 saat süren toplantida çok degerli projeleri masaya yatirdiklarini ifade etti.

Mus’un içme suyu, tarimsal sulamasina ve diger projeler konusunda arzu edilen hassasiyetlerin karsilandigini belirten Vali Gündüzöz, “Ilimiz çok önemli bir tarim ili. Tarim ve hayvancilik sehriyiz. Bizim mukayese üstünlügümüz bu. Bu konuda diger pek çok degerlerimizle birlikte ilerlememiz bizim için daha olumlu ve katma degeri daha yüksek olacak. Özellikle sulama bizim için son derece önemli. Sulamanin disinda diger tarimsal ve yatirimlarda önemli. 4 ayri kisim halindeki sulamanin Mus Alparslan-2 Baraji’ndan sonra ilk etabi bu yil içerisinde ihale edilecek ve verimli Mus Ovasi daha da verimli hale gelecek. 1 milyon 300 bin civarindaki küçükbas, 350 bin büyükbas, kümes hayvanciligi, aricilik ve pek çok alanda ileri düzeyde olan Mus’un geleceginin daha da iyi olacagini degerlendiriyorum. Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetindeki yapilan islere son derece mütesekkiriz” diye konustu.

AK Parti Mus Milletvekili Mehmet Emin Simsek ise sunlari kaydetti:

"Mus olarak bugün çok keyifli bir gün yasiyoruz. Bakan yardimcisiyla bir dizi çalismalar yaptik. Her çalismada Mus’a bir katma deger katarak, tarim ve hayvancilik konusunda Mus’un sorunlarinin tamamini dile getirdik. Sayin bakanim ve çalisma arkadaslari bu sorunlarimizi kabul gördüler. Allah razi olsun."

Yapilan konusmalarin ardindan sektör temsilcilerinin sorun ve talepleri dinlendi. Programa, bölge müdürleri, Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Gün, AK Parti Il Baskani Ibrahim Avci, kurum amirleri ve sektör temsilcileri ile davetliler katildi.

Bakan Yardimcisi Pakdil, toplantinin ardindan havayolu ile kentten ayrildi.
Kaynak: İHA