Çekya Disisleri Bakani Lipavsky Açiklamasi 'Putin, Beklenenden Daha Zayif Çikti'

Çekya Disisleri Bakani Jan Lipavsky, Rusya-Ukrayna Savasi’na deginerek, “Putin beklenenden daha zayif çikti. Rusya’da zayif bir lider olmak ise genellikle kisisel bir sona yol açar” dedi.

Çekya Disisleri Bakani Lipavsky Açiklamasi 'Putin, Beklenenden Daha Zayif Çikti'


Çekya Disisleri Bakani Jan Lipavsky, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Rusya-Ukrayna Savasi ile sanilanin aksine daha “zayif” oldugunun ortaya çiktigini ifade etti.

Lipavsky yaptigi açiklamada, Rusya-Ukrayna Savasi ile Putin’in bitiremeyecegi bir yola girdigi için zayiflamaya devam edecegini aktararak, “Putin beklenenden daha zayif çikti. Rusya’da zayif bir lider olmak ise genellikle kisisel bir sona yol açar” dedi.

Almanya’nin eski Basbakani Angela Merkel döneminin ve buna eslik eden Rusya’ya yönelik dostane yaklasimin sona erdigine dikkat çeken Lipavsky, “Avrupa, Rusya’ya yaklasiminda geçmisin hatalarini tekrarlamaktan kaçinmalidir. Merkel’in devri bitti. Rusya’ya yönelik bu politika da bitti. Rusya sivillere füze atarken ve bunu açikça kabul ederken, Rusya Avrupa’ya karsi bir enerji savasi yürütürken, Rusya Avrupa’ya karsi hibrit bir savas yürütürken Rusya ile iliskileri nasil gelistirmek istersiniz? Avrupa’nin Rus etkisini sinirlamayi ögrenmesi gerekir. Almanya’nin bunu anladigini düsünüyorum" dedi.



Rusya’nin Ukrayna’da vurdugu sivil hedeflere de deginen Lipavsky, Rusya’nin Ukraynalilarin moralini düsürmek için bu saldirilari düzenledigini ve Rus kuvvetlerinin sinirli sayida gelismis füzeleri oldugu için Rusya’nin bu terör yogunlugunu sürdüremeyecegini belirtti.

Lipavsky, Putin’in, Çin ve Hindistan’i da Rusya-Ukrayna Savasi ile kaybettigini ifade etti.

Kaynak: İHA