Yenimahalle Belediyesi 2 Yilda 20 Bin Kisiye Derman Oldu

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin Karsiyaka Kapali Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde, Yenimahalle esnafi ve bagisçilarin yardimlariyla olusturdugu Derman Toplumsal Dayanisma Merkezi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine can suyu oluyor.

Yenimahalle Belediyesi 2 Yilda 20 Bin Kisiye Derman Oldu
Yenimahalle’de dayanismayi ve ilçe sakinleri arasinda paylasmayi artirmak amaciyla 2 yil önce hizmete açilan Derman Market’te 20 binden fazla vatandas ihtiyaçlarini giderdi. Vatandaslar, kis mevsimlerinde agirlikli olarak bot ve kaban ihtiyacini karsilarken en büyük ilgi gida ve temizlik maddelerine oldu.

Derman Toplumsal Dayanisma Merkezi, günlük ortalama yüz ihtiyaç sahibi aileye temizlik, gida, giyim ve ayakkabi gibi 100 çesit ürünü temin etme sansi sunuyor. Ekonomik sikinti çeken ve belediye ekipleri tarafindan tespit edilen aileler, kartlarina yüklenen puanlarla 2 ayda bir gida ve temizlik ürünlerini, 6 ayda bir de giyim ve ayakkabi ürünlerini alabiliyor.

Yenimahalle, Sosyal Belediyecilikte örnek

14 yildir Yenimahalle’de gerek YeniKart gerek HalkKart ile sosyal belediyeciligin en güzel örneklerinin uygulandigini hatirlatan Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Göreve geldigimiz günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yanindayiz. Derman Market projesi ile esnaf ve üreticimizi ekonomik sikinti yasayan ailelerimizle bulusturduk. Daha simdiden 20 binden fazla ailemiz ihtiyacini karsiladi. Sponsorlarimizla birlikte ilçe sakinlerimize bir nebze faydali olabiliyorsak bizden daha mutlu kimse olamaz” dedi.

Kaynak: İHA