Ingiltere'de 7 Bebegi Öldürmekle Suçlanan Hemsire Hakim Karsisina Çikti

Ingiltere’nin Chester kentindeki 5 erkek ve 2 kiz bebegi öldürmek ve 10 bebegi de öldürmeye tesebbüs etmekle suçlanan Hemsire Lucy Letby mahkemeye çikti.

Ingiltere’nin Chester kentinde kan donduran bir iddia ortaya atildi. Countess of Chester hastanesinde görev yapan 32 yasindaki hemsire Lucy Letby, 5 erkek ve 2 kiz bebegi öldürmek ve 10 bebegi de öldürmeye tesebbüs etme dahil toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi’ne çikti. Savci Nick Johnson KC, 18 ay içinde yasanan bebek ölümlerindeki ani artis sebebiyle endiselerin artigini söyledi.

Bunun üzerine sorusturma baslatan polis, 2015 ve 2016 yillari arasinda 2 bebegin insülin nedeniyle öldügünü, 2 bebegin ise insülin zehirlenmesi yasadigini tespit etti. Birinin, yenidogan ünitesindeki bebekleri zehirleyebileceginin kimsenin aklina gelmedigini belirten savci Johnson, "Bebekler zehirlendiginde Lucy Letby görevdeydi ve zehirleyenin o oldugunu iddia ediyoruz. Savcilik, delillerden çikarilacak tek makul sonucun, birinin bu bebekleri kasten insülinle zehirledigini gösteriyor" dedi.

Bebeklere hava enjekte edildi

Savci Johnson, bebeklere bazi zamanlarda hava enjekte edildigini ya da insülin veya fazla sütle beslendiklerini de söyledi.

Mahkeme salonundaki jüri üyelerine, iddia edilen olaylarin gerçeklestigi zaman araligindaki görevli hemsirelerin listesine gösteren Johnson, "Genel olarak bakarsaniz, tablonun apaçik ortada oldugunu söylüyoruz. Bu bir eleme süreci. Bu vakadaki olaylarin çogu gece nöbetlerinde meydana geldi. Fakat, Lebty gündüz vardiyasina geçtiginde ölümler bu zaman araligina kaydi. Hastanedeki 17 çocugun durumu kötülestiginde görevli olarak Letby vardi" ifadelerini kullandi.

Savci Johnson ayrica, hemsire Letby’nin bazi bebekleri 3 sefer öldürmeye çalistigini fakat bunu basaramadigini da sözlerine ekledi.

Bebeklerin ailelerini sosyal medyadan arastirdi

Polis kayitlarinda, hemsire Letby’nin hayatini kaybeden bebeklerin ailelerini sosyal medyadan arastirdiginin da yer aldigini söyleyen Johnson, "Letby’nin, çocuklarin ailelerine olan ilgisi, deliller ortaya çiktikça davanin bir baska yanini da ortaya koyuyor. Bunun alisilmadik bir ilgi oldugunu düsünüyoruz" açiklamasinda bulundu.

Öte yandan, hemsire Letby, haklarindaki suçlamalari reddederken, davanin 6 ay kadar sürebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA