Erzurum Valisi Memis Açiklamasi 'Türkiye'de Kayak Palandöken'de Yapilir'

Erzurum’da subat ayinda düzenlenecek ‘ISF Dünya Kis Oyunlari Winter Gymnasiade 2023’ için kente gelen Türkiye Okul Sporlari Federasyonu Baskani Ömür Fatih Karakullukçu, ISF Teknik Heyeti ile birlikte Vali Okay Memis’i ziyaret etti.

Erzurum Valisi Memis Açiklamasi 'Türkiye'de Kayak Palandöken'de Yapilir'
Erzurum subat ayinda önemli bir organizasyona daha ev sahipligi yapacak. 2011 Dünya Üniversiteler Kis Oyunlari (UNIVERSIADE), 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kis Festivali gibi birçok uluslararasi programin düzenlendigi kentte ‘ISF Dünya Kis Oyunlari Winter Gymnasiade 2023’ için geri sayim basladi.

25’ten fazla ülkenin katilim saglayacagi organizasyon öncesi sehre gelerek incelemede bulunan Baskan Karakullukçu ve ISF Teknik Heyeti Vali Memis ile bir araya geldi.

“Erzurum, Türkiye’nin önemli bir spor kentidir”

Valilik makaminda gerçeklesen görüsmede, heyeti Erzurum’da agirlamaktan duydugu memnuniyetini dile getiren Memis organizasyonun kültürlerin ve insanlarin birbirlerini tanima adina önemli bir program olacagini söyledi.



Organizasyonun katilacak sporcular için önemli bir deneyim olacaginin altini çizen Memis, “Erzurum, Türkiye’nin önemli bir spor kentidir. Geçmiste yaptigi büyük organizasyonlardan elde ettigi tecrübeler ile bu programi da güzel bir sekilde icra edecektir. Gelecek sporculari kendi evlatlarimiz gibi burada agirlayacagiz. Hem eglenecekler hem de yöresel lezzetlerimizi tadacaklar. Sunu belirtmeliyim ki Türkiye’de kayak Palandöken’de yapilir. Erzurum disinda dünyanin hiçbir yerinde havalimanindan indikten 10 dakika sonra kayak yapamazsiniz. 90 kilometre uzunlugundaki pistlerimiz ve tesislerimizle organizasyonu en güzel sekilde yapacagiz.” seklinde konustu.

ISF Teknik Heyetinden Josip Kosutic ise organizasyonun güzel sekilde geçegini belirterek, sporcularin burada güzel anilar biriktirecegini kaydetti.

Karakullukçu’ya ziyaretinde ISF Teknik Heyetinden Kole Gjeloshaj, Uros Savic, Paavo Nael, Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ile Doç. Dr. Fatih Kiyici eslik etti.
Kaynak: İHA