Baskan Demir Açiklamasi 'Makro AVM'nin Yerine Yapacagimiz Kültür Merkezi Türkiye'de Bir Ilk Olacak'

Lise ögrencilerini makaminda agirlayan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Makro AVM’nin yerine yapacagimiz kültür merkezi Türkiye’de bir ilk olacak. Orada her türlü kursu ücretsiz alma imkani saglayacagiz" dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Makro AVM'nin Yerine Yapacagimiz Kültür Merkezi Türkiye'de Bir Ilk Olacak'
Tülay Basaran Anadolu Lisesi ögrencileri, Baskan Mustafa Demir’e ziyarette bulundu. Gençleri ilgilendiren belediyenin projeleriyle ilgili bilgi veren Baskan Demir, “Samsun çok önemli tarih, kültür ve medeniyet merkezi. Türkiye’nin ikinci büyük tarimsal üretim havzasi. Müthis bir dogaya sahip. Yasadiginiz sehri iyi taniyin. Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanindayiz. Mutlaka kendinizi gelistirin. Hayatinizda özgüven duyacaginiz bir alan mutlaka vardir. Ona tutunun. Kendinizi yetersiz, degersiz ve basarisiz hissetmeyin” diye konustu.



Gençler her sey sizin için

TEKNOFEST ile birlikte Samsun’a insa edilen bilim merkezleri, kütüphane ve kesif kampüsünden bahseden Baskan Mustafa Demir, "TEKNOFEST’e gittiniz bu ortami görmek kimseye nasip olmazdi. Bunlar Türkiye’nin dünyanin gelecegi. Kalici izler noktasinda bilim merkezleri, kütüphane, kesif kampüsleri insa ettik. Bunlarin hepsi sizin için. Buralardan alacaginiz egitimlerle Türkiye’nin gelecegini sizler insa edeceksiniz. Herkes bir teknolojiye bir robota dokunacak bir sey üretecek. Samsun’daki tüm çocuklar buradan istifade edecek. Kütüphanemiz 7/24 kesintisiz hizmet verecek. 7/24 çorba ikrami olacak. Her sartta insanin ders çalismasina müsait. Çok fonksiyonel bir kütüphane olacak. Her kesime hitap edecek. 7’den 70’e herkes gidebilecek. Müthis bir imkan. Gençlige yapilan yatirim her türlü geri döner. Bu kadar büyük yatirim hep sizin için" diye konustu.



Makro AVM yeri kültür merkezi oluyor

Makro AVM’nin yerine yapilacak kültür merkezinden ve Aile Yasam Merkezi projesinden de bahseden Baskan Demir, "Makro AVM’nin yerine yapacagimiz kültür merkezi Türkiye’de bir ilk olacak. Orada her türlü kursu ücretsiz alma imkani saglayacagiz. Ailenizle gelebileceginiz nezih bir ortam saglayacagiz size. Yöresel lezzetlerimizin oldugu bir yer olacak. Çocuklar için Türkiye’de saniyorum en iyi oyun sahasi olacak. Her yas grubuna uygun kurslar yer alacak. Okullarin faaliyetleri için toplanti salonu olacak. Aile Yasam Merkezi de insa edecegiz. Orayi sanat dersleri olarak degerlendirecegiz. Projesini tamamlandi" seklinde konustu.

Ayaginda kara lastik olan çocukluk yillarina ait bir fotografi da ögrencilere gösteren Baskan Demir, “Zorluklar sizi hiç yildirmasin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA