Rusya, Dost Olmayan Ülkelere Kara Tasimaciligini Yasakladi

Rusya Basbakani Mihail Misustin, dost olmayan ülkelerin Rusya’ya kara tasimaciligi ile sevkiyat yapmasini engelleyen kararnameyi imzaladi.

Rusya, Dost Olmayan Ülkelere Kara Tasimaciligini Yasakladi
Rusya’nin Ukrayna’daki askeri operasyonlari sonrasi batili ülkeler ile Rusya arasinda yasanan gerilim artarak devam ediyor. Rusya Basbakani Mihail Misustin, Rusya’ya ulasim kisitlamalari uygulayan ülkelere tasimacilik alaninda yasak içeren yeni bir kararname imzaladi. Kararnameye göre dost olmayan ülkelerin kara yolu tasimaciliginda Rusya topraklarini kullanmalarina izin verilmeyecek ve yasak 10 Ekim- 31 Aralik 2022 tarihleri arasinda yürürlükte olacak.

Kararnamede yabanci plakali araçlardaki mallarin kontrol noktalarinda indirilerek Rus ve Belarus plakali nakliye araçlarina yüklenerek ülkeye sokulacagi bilgisi verilerek, "Pskov, Kaliningrad, Leningrad ve Murmansk bölgeleri, Karelya Cumhuriyeti ve St. Petersburg’daki sinir bölgelerindeki gümrük kontrol noktalarinda mallar yabanci ülkelerin araçlarindan indirilerek Rusya ve Belarus araçlarina yüklenecek" ifadeleri kullanildi.

Basbakan Mihail Misustin’in imzaladigi kararnamenin, Rusya’nin Avrupa topraklarinda kalan tek bölgesi Kaliningrad’i kapsamadigi belirtildi.
Kaynak: İHA