Tencerede Kolay Sufle Nasıl Yapılır? Evde Pratik Sufle Tarifi

Evde sufle yapmak isteyen birçok kişi konu hakkında detayları merak ediyor. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında evde kolay sufle tarifi nasıl yapılır sorusudur. Peki, evde kolay sufle tarifi nasıl yapılır? Kolay sufle tarifi nasıl yapılır? Pratik sufle tarifi nedir? İşte detaylar...

Tencerede Kolay Sufle Nasıl Yapılır? Evde Pratik Sufle Tarifi
Sufle çikolata severlerin en favorileri arasında yer alan tatlılardandır. İçindeki akışkan çikolata tadı ve muhteşem kekiyle lezzet şöleni yaşatan sufle evde de kolaylıkla yapılabilir. Suflenizi evde yaparak kıvam ve tazelik açısından alınan lezzeti iki katına çıkarabilirsiniz. Evde sufle yapmak isteyen fakat bunun için yeteri kadar vakti olmayanlar ise kolay sufle yapmak için alternatif yollar aramaktadır. Bu noktada evde sadece 10 dakikada ortaya çıkarabileceğiniz sufle tarifini sizler için yazdık. Birçok kişi tencerede sufle nasıl yapılır ve evde kolay sufle tarifi hakkında detayları sık sık aratmaktadır. Evde kolay sufle tarifi ve konu hakkında daha fazla bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Tencerede Kolay Sufle İçin Gerekli Malzemeler


Evde sufle yapmak isteyen birçok kişi çok fazla vakit ve emek harcamadan nasıl lezzetli bir tarif ortaya çıkarabileceğini merak etmektedir. Bu konu kapsamında sufle yapmak için gerekli malzemeler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Tencerede kolay sufle tarifi için gerekli malzemeler şu şekildedir;

1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
80 gram bitter çikolata
Yarım çay bardağı pudra şekeri( üzeri için)


Tencerede Kolay Sufle Nasıl Yapılır? Evde Pratik Sufle Tarifi

Tencerede Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?


Mis gibi kokusuyla evinizi saracak ve lezzetiyle mutluluğunuza mutluluk katacak sufleyi birçok kişi evinde yapmak için detayları merak etmektedir. Tencerede sufle nasıl yapılır ve evde kolay sufle tarifi bu sebeple sık sık aratılmaktadır. Oldukça kolay ve uğraştırmayan lezzetler arasında yer alan sufle tarifini tencerede yapacağını duyanlar oldukça şaşırmaktadır. Bu sebeple tencerede sufle nasıl yapılır sorusu merak edilir. Tencerede sufle için öncelikle geniş tabanlı bir tencereye ihtiyaç vardır. Bu tencereye 3-4 parmak kadar su ilave edin. Ardından ocağa koyarak kaynamasını bekleyin. Suyun kaynamasını beklerken yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde iyice çırpın. Ardından yağ, süt, un ve kakao ile vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan kek harcını fincanlara bölüştürün. Fincanların çok fazla doldurulmaması oldukça önemlidir. Ardından çikolataları tam ortadan fincanların içerisine yerleştirin. Fincanları kaynayan suyun içine bırakın. Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra 10 dakika boyunca suflenizin pişmesini bekleyin. 10 dakika sonra suflenizin kabardığından emin olunca ocaktan alarak üzerine pudra şekeri serpiştirin. Ardından afiyetle suflenizi tüketebilirsiniz.


Tencerede Kolay Sufle Nasıl Yapılır? Evde Pratik Sufle Tarifi

Sufle Kaç Kalori?


Sufle kalori değeri kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler tarafından sık sık aratılıyor. Bu sebeple suflenin kaç kalori olduğu hakkında birçok soru sorulmaktadır. 1 porsiyon sufle yaklaşık 350 kaloridir. Tencerede ve fincanda pişirdiğiniz suflenin ise 180-200 kalori olduğu belirtilenler arasında bulunuyor. Bu noktada aşırı tüketiminden kaçınmanız tavsiye edilmektedir.