Oglunu Alev Topuna Dönen Evde Sandi, Karsisinda Görünce Gözyaslarina Boguldu

Antalya’da bir apartmanin 3. katindaki dairede yangin çikti. Oglunun ve esinin alev topuna dönen evde oldugunu zannederek fenalik geçiren anne, çocugunu karsisinda görünce gözyaslarina boguldu. Yanginda dumandan etkilenen bir kadin ise hastaneye kaldirildi.

Oglunu Alev Topuna Dönen Evde Sandi, Karsisinda Görünce Gözyaslarina Boguldu
Yangin, Muratpasa ilçesi Güvenlik Mahallesi 255 sokak üzerinde bulunan 5 katli bir apartmanin 3. katinda saat 21.30 siralarinda çikti. Edinilen bilgiye göre, Evde oglu Onur Altunkalem ile birlikte bulunan baba Fazil Altunkalem, oglunun odasindan dumanlarin çiktigini gördü. Durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbarin ardindan bölgeye çok sayida itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Odada çikan yangin bir anda büyüyerek adeta apartmanin 2 odasini alev topuna çevirdi.

Çocugunu karsisinda görünce sarilip agladi

Olay yerine gelen ekipler yangina kisa sürede müdahale etti. Yanginin çikis saatinde bir diger oglu ile disarida bulunan anne Elif Altunkalem ise komsularin haber vermesi ile evine geldi. Gördükleri karsisinda sasiran kadin, yanginda ogluna ve esine bir sey oldugunu düsünerek fenalik geçirdi. Anneye ilk müdahale olay yerine gelen saglik çalisanlari tarafindan ambulans içerisinde yapildi. Komsular ise çocuklarindan birisini ambulansin içerisindeki annenin yanina götürerek sakinlesmesini sagladi. Çocugunu karsisinda gören anne ise gözyaslari içerisinde ogluna sarildi. Diger apartman sakinleri ise büyük korku yasayarak yakinlarina sarildi.

Üst katta bulunan kadin hastaneye kaldirildi

Yanginda dumandan etkilenen babaya ise ilk müdahale olay yerinde yapildi. Nefes almakta güçlük çeken adam solunun cihazi takilarak temiz hava almasi saglandi. Öte yandan yangin üstte katta bulunan eve de siçradi. Apartmanda bulunan ve dumandan etkilenen Deste Gülbora, saglik çalisanlari tarafindan hastaneye kaldirildi. Yasananlari anlatan esi Orhan Gülbora, “Yangin bir alt katimizda çiktigi için haberimiz olmadi. Bir anda dumanlardan fark ettik. Balkonda mahsur kaldik. Alevler bizim balkona da geldi. Esim dumandan etkilendi” dedi.



"Yardim çigliklarini duydum"

Yangini ilk gören Selman Ay ise, “Yangin oldugunu görünce itfaiye ekiplerine haber verdim. Yardim çigliklarini duydum. Itfaiye müdahale etti. Vatandaslar kurtarildi. Üst kat da yanmaya basladi bir ara, sonra söndürüldü” dedi.

Yangin itfaiye ekipleri tarafindan söndürülürken, apartman kullanilamaz hale geldi. Polis ekipleri yangina ile ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA