Türkiye'de Bir Ilk Açiklamasi Üniversitede Uygulamali 'Drone Çekim Teknikleri' Dersi Verilecek

Türkiye’de ilk defa lisans bölümleri içerisinde Istanbul Gelisim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Iletisim Tasarimi Bölümü’nde uygulamali olarak verilecek olan ‘’Drone Çekim Teknikleri’’ dersi bahar döneminde müfredata girecek. Ödüllü görüntü yönetmeni Ögr. Gör. Ahmet Bikiç tarafindan okutulacak olan derste, drone ve drone kullanimi ile ilgili tüm detaylar uygulamali olarak islenecek.

Türkiye'de Bir Ilk Açiklamasi Üniversitede Uygulamali 'Drone Çekim Teknikleri' Dersi Verilecek
Istanbul Gelisim Üniversitesi, Iletisim ve Tasarimi Bölümü 2021-2022 bahar döneminde açilacak olan “Drone Çekim Teknikleri” dersi, Türkiye’de ilk defa dört yillik lisans bölümlerinin müfredatinda uygulamali olarak okutulacak. Seçmeli ders olarak sunulan ‘’Drone Çekim Teknikleri’’nde, ögrenci kontenjani ise 25 kisi ile sinirli tutulmasi planlaniyor.

Gelecekte hayatimiza çok daha fazla entegre olmasi beklenen drone teknolojilerini ve drone çekim tekniklerinin ögrenciler tarafindan yakindan tanima ve ögrenme firsati bulabileceklerini belirten Ögr. Gör. Ahmet Bikiç, ‘’Bu dersle birlikte ögrenciler, günümüzde hizla ilerlemekte olan drone teknolojilerine hakim olma firsati yakalamakla kalmayip sektörde kendi amaçlari dogrultusunda kullanabilecekleri bu önemli bilgiyi alimlayacaklar ve uçus deneyimi yasayacaklar. Güncel teknolojinin bizlere sundugu yeni imkânlarla ortaya çikan bu brans, özel çekimlerle de bambaska bir boyuta ulasiyor. Drone kullanim tekniklerinin, ögrencilere ders olarak verilmesi karari tüm bu gelismelerden ötürü ortaya çikmistir.’’ dedi.

Son dönemin gözde çekim biçimi olan hava fotografçiligini ögrenecekler

Drone ve kullanimiyla ilgili bilgilerin sadece kuramsal olarak aktarmanin imkansiz olduguna deginen Ögr. Gör. Ahmet Bikiç, hava fotografçiliginin son dönemin en gözde çekim biçimi oldugunu, dersin uygulamali olarak yapilmasinin temel amacinin, günümüzde sinema ve video alaninda sikça kullanilan drone’u ve drone kullanimini detaylariyla aktarmak ve ögrencilere her daim kullanabilecekleri güncel bir beceri kazandirmak oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA