Kibar Holding, Toplumsal Cinsiyet Esitligi Kilavuzu Yayimladi

Kibar Holding, kadin ve erkeklerin hayata tam ve esit katilimi için yaptigi çalismalar kapsaminda BIZ Esitiz Toplumsal Cinsiyet Esitligi Kilavuzu’nu yayimladi.

Kibar Holding, Toplumsal Cinsiyet Esitligi Kilavuzu Yayimladi


Türkiye’nin önemli sanayi kuruluslarindan Kibar Holding, 2025 sürdürülebilirlik stratejisi kapsaminda belirledigi hedefler dahilinde çalismalarina devam ediyor. Toplumsal cinsiyet esitligi prensiplerini gözeterek kadin ve erkek çalisanlarin is hayatina katilimini destekleyen ve bu konudaki uygulamalari hayata geçiren Grup, BIZ Esitiz Toplumsal Cinsiyet Esitligi Kilavuzu’nu yayimladi. BM Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (WEPs)’nin imzacisi olan holding, tüm çalisanlariyla paylastigi rehberde, toplumsal cinsiyet esitligi kavramlarina dair kurumsal ortak bir dilin olusmasini amaçliyor.

Toplumsal Cinsiyet Esitligi Rehberi ile birlikte tüm çalisanlar için esitlikçi dil kullanimindan karar mekanizmalarina, esit rol dagilimina, kamuoyuna örnek teskil edecek projelerden düzenlenecek etkinliklere ve egitimlere uzanan genis bir çerçevede aksiyonlar hayata geçiriliyor.

Kadin ve erkeklerin, esit ve adil bir sekilde hem is hayatinda hem de karar alma süreçlerinde etkin olarak yer almalarini tesvik eden projeler ürettiklerini belirten Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabasi, “Kurulusumuzdan gelen degerlerimizi güncel küresel gerekliliklerle bütünlestirerek, is süreçlerimize entegre ediyoruz. Üst düzey yöneticilerimizde kadin oranimizi cinsiyet esitligi prensiplerini de gözeterek son 5 yilda yüzde 24,9 oraninda arttirmayi basardik. Sanayi alaninda yogun üretim yapan gruplar içinde yakaladigimiz bu basari örnek teskil etmektedir” diye konustu.



2025’e kadar toplumsal cinsiyet esitligi prensiplerine bagli kalarak üst düzey yöneticilerde kadin oranini, evrensel optimum katilimcilik oranina erismek amaciyla yüzde 30’lara çikarmayi hedeflediklerini belirten Kayabasi, sözlerini söyle tamamladi: “Sorumlulugumuzun kapsamini genisletmek için ‘en büyük zenginligimiz’ olarak ifade ettigimiz 5 bin kisilik genis ailemizle kolektif süreci baslatiyor, ‘BIZ Esitiz’ diyoruz. Kurulusumuzdan bu yana bizi biz yapan temel degerlerin isiginda mevcut adil ve firsat esitligine dayanan kurum kültürümüzü, toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi için güçlendirecegiz. BIZ Esitiz Projesi ile gerçeklestirdigimiz tüm çalismalardan büyük heyecan duyuyorum".
Kaynak: İHA