Vatandaslar, Beypazari'nda 7. Geleneksel Kizak Senligi Ile Doyasiya Eglendi

Vatandaslar, Ankara’nin Beypazari ilçesinde düzenlenen 7. Geleneksel Kizak Senligi’nde, kizakla kaymadan animasyon gösterilerine kadar varan etkinliklerle doyasiya eglendi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Bizim bu kadar yil sonra Kibris’ta birlesme, Kibris’ta kendi devletimizin ortadan kalkmasi ve baska bir yapiya yem olmamiz söz konusu olamaz“ dedi.

Vatandaslar, Beypazari'nda 7. Geleneksel Kizak Senligi Ile Doyasiya Eglendi
Ankara’nin Beypazari ilçesi, 7.’si düzenlenen Geleneksel Kizak Senligi’ne ev sahipligi yapti. Beypazari Belediyesi tarafindan organize edilen senlikte, kizakla kayma, atli kizak, kizak çekme, halat çekme yarismalari, animasyon gösterileri, paintball atislari ve konser gibi çesitli etkinlikler yer aldi. Senlik vesilesiyle doyasiya eglenmek isteyen vatandaslarin bulusma noktasi ise ilçeye 30 kilometre mesafedeki bin 650 rakimli Karasar Mahallesi’ndeki Kirazyani Yaylasi oldu. 7’den 70’e her yastan katilimciya açik olan senlige Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar da katildi.



“Kibris’ta baska bir yapiya yem olmamamiz söz konusu olamaz”

KKTC Cumhurbaskani Tatar, basin mensuplarinin Kibris Rum Kesimi’nin sinirlara, silah ve mühimmat yigmasini nasil degerlendirdigi sorusu üzerine sunlari söyledi:

“1974’ten sonra artik yeni bir durum ortaya çikmistir. Rumlar er ya da geç kabul etmek zorundalar. Artik Kibris’ta iki ayri halk iki ayri devlet yan yana yasayan iki ayri demokrasi vardir. Bizim bu kadar yil sonra Kibris’ta birlesme, Kibris’ta kendi devletimizin ortadan kalkmasi ve baska bir yapiya yem olmamiz söz konusu olamaz. Biz her zaman Kibris Türk halki olarak kendi güvenligimiz ve varligimiz için mutlaka Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlügü ve Kibris’ta Türk askerinin varligini savunduk ve savunmaya devam edecegiz. Bunlar bizim kirmizi çizgilerimizdir. Hiçbir güç bu noktada bizi geri adim attiramaz. Onlarin silahlanmasi bana göre beyhudedir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin en yetkili agizlari, her zaman söylüyorlar. Bugün 85 milyon, yarin 100 milyon. Büyük Türk ulusunun bu cografyadaki pozisyonu ve varligi bellidir. Dedigim gibi Iskenderun’dan Ege Adalari’na kadar 2 bin kilometrelik sahil seridi olan ve Türkiye’nin güvenligi için de Kibris Adasi’nda statüyü ne kadar önemli oldugunu zaten hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla o yapilanlar, hukuk disidir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, Kibris Cumhuriyeti’nin garantörüdür. Hala daha öyledir. Dolayisiyla garantör ülkenin haberi olmadan, garantör ülkeye karsi bu sekilde silahlanmalar ve birtakim hareketler asla kabul görmez. Bu tabii ki gerginligi daha da artirir. Kimseye de fayda saglamaz. Biz her vesileye Rum yönetimini tekrar yaptiklarini degerlendirmeye davet ediyoruz. Sagduyuya çagiriyoruz. Çünkü bu süreçlerin kimseye bir katkisi yok. Biz Kibris’ta; adil, kalici, sürdürülebilir, esitlik temelinde bir anlasma istiyoruz. Türkiye oradan çikmaz, çikamaz. Çünkü Türkiye’nin orada 1571’den beri haklari var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi güvenligi bakimindan da Kibris Adasi çok önemlidir. Dolayisiyla KKTC, daha da güçlendirilmelidir. Yeni siyaset budur.”
Kaynak: İHA