Yorgun Düsen Akbaba Kesan'da Tedavi Altina Alindi

Edirne’nin Enez ilçesinde yorgun düsen akbaba, Kesan’da koruma altina alindi. Belediye Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde misafir edilen vahsi hayvan toparlandiktan sonra tekrar dogaya salinacak.

Yorgun Düsen Akbaba Kesan'da Tedavi Altina Alindi
Enez’de bitkin ve uçamaz halde bulunan akbaba, ihbar üzerine bölgeye ulasan görevliler tarafindan arazide yakalandi. Üzerinde takip cihazi olan akbabanin uzun yolculugu sirasinda yorulmus olabilecegi veya normalde hayvan lesleriyle beslenen, ancak bölgede yiyecek bulamasindan dolayi güçten düsmüs olabilecegi degerlendirilirken, Kesan’da koruma altina alindi.

Kesan Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen akbaba, burada ilk kontrolleri yapilan akbabada herhangi bir yaralanma yada kirik olmadigi tespit edildi ve barinakta kuslar için hazir bulundurulan bir kafeste muhafaza altina alindi.

Geçici bakim evinde tedavisi devam eden akbabanin durumu hakkinda açiklama yapan Geçici Hayvan Barinagi Sorumlusu Veteriner Hekim Hasan Nural, "Milli Parklar Müdürlügü tarafindan teslim alinip yaban hayvanlarinin barindigi bir rehabilitasyon merkezine götürülecek yada toparlanirsa buradan serbest birakilacak ve buradan yolculuguna devam edecek. Su anda genel durumu beslenmesi gayet iyi. Verdiklerimizi yiyor, bir problemi görünmüyor" diyerek, akbabanin saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA