Vali Su, Mersin'in Kurtulus Gününde Gazilerle Bulustu

MERSIN – İçel Valisi Ali Ihsan Su, 3 Ocak İçel’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yil Dönümü etkinlikleri kapsaminda, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi İçel Subesini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi.

Vali Su, Mersin'in Kurtulus Gününde Gazilerle Bulustu
İçel Valiliginden yapilan açiklamaya göre, Vali Su, 3 Ocak Kurtulus Günü törenlerinin ardindan Türkiye Muharip Gaziler Dernegi İçel Subesini ziyaret etti. Vali Su’ya ziyaretinde, İçel Milletvekili Olcay Kilavuz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi İçel Sube Baskani Kemal Cindiz, TEMAD İçel Il Baskani Halil Kur, Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi İçel Subesi Baskani Fatih Tuncer, Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyon Baskani Emin Hasanli, gaziler ve Karabag Savasi’nda gazi olan bazi Azerbaycanli askerler de katildi.

Gaziler tarafindan dernek binasi önünde karsilanan Vali Su ve beraberindekiler, daha sonra dernek binasina geçtiler. Vali Su ve Tugamiral Gedik, günün anisina Türkiye Muharip Gaziler Dernegi İçel Sube Baskani Cindiz’a çiçek takdim etti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programda, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi İçel Sube Baskani Kemal Cindiz, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Baskani Beyazit Yumuk, Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyon Baskani Emin Hasanli da günün anlam ve önemine dair konusma yaptilar.

Vali Su’nun gazilerle yakindan ilgilendigi ziyaret, plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA