Osmangazi Belediyesi, Emekçinin Yüzünü Güldürdü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 2022 yili için asgari ücreti yüzde 50 artisla 4 bin 253 TL olarak açiklamasinin ardindan, Osmangazi Belediyesi de isçilerin maasina ek zam yapti. Yeni toplu sözlesme dönemine 6 ay kalmasina ragmen Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in talimatiyla belediye isçilerine yapilan iyilestirme ile birlikte Osmangazi Belediyesi’nde en düsük isçi maasi 5 bin 550 TL oldu.

Osmangazi Belediyesi, Emekçinin Yüzünü Güldürdü
Son 50 yilin en yüksek asgari ücret artisinin açiklanmasin ardindan Osmangazi Belediyesi de, bu artisa kayitsiz kalmayarak, Hizmet-Is Sendikasi ile belediyede çalisan 1980 isçiyi kapsayan ek zam protokolü imzaladi. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ve Hizmet-Is Sendikasi Bursa Sube Baskani Mustafa Yavuz arasinda imzalanan sözlesme ile belediye çalisanlarinin en düsük 5 bin 550 TL maas almasi saglandi.

Yeni toplu sözlesme dönemine 6 ay kalmasina ragmen Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in imzaladigi ek zam protokolü ile bir kez daha çalisanlarinin yaninda oldugunu gösterdigini belirten Yavuz, “Her zamanki gibi yine ilk olma özelligini koruyan Osmangazi Belediye Baskanimiz Mustafa Dündar, yeni sözlesme dönemimize 6 ay kalmasina ragmen, 2021 yilindaki skala düzenlememizi 2022 yilinda da koruyarak taban ücreti 170 TL yaparak, belediye içerisindeki statü farkini koruyup, çalisanlarini enflasyon karsisinda ezdirmedi. ‘Benim çalisanim huzurlu ve mutlu olursa Osmangazi huzurlu ve mutlu olur, benim çalisanimin yüzü gülerse Osmangazi güler’ diyen belediye baskanimiza sahsim, sendikam ve tüm çalisan arkadaslarim adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da belediye çalisanlarinin iyilestirme zamminin hayirli ve bereketli olmasini dileyerek, “Osmangazi Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Yaptigimiz hizmetler ve yatirimlarimiz ile her zaman ilklerin belediyesi olduk. Simdi de çalisanlarimizin aldigi ücretin, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in son 50 yilin en yüksek oraniyla açikladigi asgari ücretin altinda kalmasina gönlümüz razi olamazdi. Bursa’ya ve Osmangazi’ye fedakârca hizmet eden çalisanlarimizin emeklerinin karsiligini en iyi sekilde almasi için elimizden geleni yaptik. Sendikamiz ile yaptigimiz görüsmelerin ardindan yeni sözlesme dönemine 6 ay kalmasina ragmen belediye çalisanlarimizin maaslarina iyilestirme zammi yapiyoruz. Yeni ücretlerin çalisanlarimiz ve aileleri için hayirli ve bereketli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA