Isten Çikartilan Maden Isçileri Greve Basladi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bakir madeni isletmesinde çesitli gerekçelerle isten çikarildiklarini iddia eden isçiler, maden ocagi önünde greve basladi.

Isten Çikartilan Maden Isçileri Greve Basladi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan bir maden sirketinde çalisan ve gerekçeli sebepler gösterilerek isten çikartilan isçiler, maden ocagi önünde greve basladi.

Maden yetkilileri ile görüsen isçiler, istek ve taleplerini dile getirdi. Maden yetkilileri ise isçilerin her türlü yasal haklara sahip olduklarini ve haklarini hukuki çerçevede savunabileceklerini belirtti.

Konu ile ilgili maden sirketi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde madencilik faaliyeti yürütmekte olan Acacia Madenciligin ana yüklenicisi olan Köseoglu Madencilik A.S. ile sirketin sözlesmesinin bitmesi nedeniyle bu firmanin personeli olan 440 çalisan, yeni yüklenici firma olan YEPE Madencilik A.S.’de yeniden istihdam edilmistir. Gerek bu firma degisikligi gerekse yillik isletme planlari kapsaminda kamyon sayisinda azaltmaya gidilmis olmasi nedeniyle, çogunlugu Kastamonu disindan olan 100 kisinin isine son verildigini ögrenmis bulunmaktayiz. Konunun Acacia ile direkt bir iliskisi bulunmamakla birlikte, çalisanlarin her türlü yasal hakki Köseoglu Madencilik A.S. tarafindan verilmistir. Türkiye maden ihracatinda dördüncü, bakir madeni ihracatinda ise birinci sirada yer alan Acacia Madencilik olarak, 2022 yilinda da bölge ve ülke ekonomisine katki sunmaya devam edecegimizi bu vesileyle hatirlatmak isteriz” denildi.
Kaynak: İHA