Datça'da '16. Açik Deniz Kis Yüzme Maratonu' Düzenlendi

Mugla’nin Datça ilçesinde ’16. Açik Deniz Kis Yüzme Maratonu’ düzenlendi.

Datça'da '16. Açik Deniz Kis Yüzme Maratonu' Düzenlendi


Datça Kaymakamligi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Mugla Büyüksehir Belediyesi is birliginde Taslik Plaji’nda düzenlenen maratona ülke genelinden 99 erkek, 50 kadin olmak üzere toplamda 149 sporcu katildi.

Bu yilki temasi orman yanginlari ve iklim krizi olarak olarak belirlenen maratonda yüzücüler 3 bin metre uzun ve bin 500 metre kisa parkurlarda mücadele verdi. Izleyicilerin de alkislari ile destek verdigi maraton sonucunda tüm katilimcilara madalya verilirken, dereceye giren sporculara da kupalari takdim edildi.

Bin 500 metre kisa parkurun erkekler kategorisinde birinci olan 29 yasindaki Emre Öztürk nisanlisi Yonca Sevval Erdem’in de kadinlar kategorisinde birinci oldugundan dolayi çok mutlu oldugu belirterek, "Milli sporcu olarak ilk defa soguk suda yüzdüm. Datça’yi çok sevdim. Önümüzdeki sene yapilacak organizasyona da katilmayi düsünüyorum. Datça’yi çok sevdik. Daha büyük ve güzel basarilar elde etmek istiyoruz. Nisanlim da ayni kategoride birinci oldu. Çok mutluyum" diye konustu.



Datça Kaymakami Mesut Çoban Anadolu’da bir çok kentin kar kapliyken Datça’da deniz suyu sicakliginin 18 derece oldugunu ifade ederek, "Bu seneki temamiz orman yanlari ve iklim krizi oldu. Bu farkindaliga ve ilçemizin tanitimina katki sunmasi bakimindan bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



Organizasyonda 3 bin metre uzun parkurda erkeklerde Emrah Karaboga 1’inci, Mert Acun 2’nci, Mehmet Zeki Özkol 3’üncü, kadinlarda; Bengisu Avci Erdogan 1’nci, Zeliha Batay 2’nci, Seda Kansuk 3’üncü oldu. Bin 500 metre kisa parkurda erkeklerde Emre Öztürk 1’inci, Okan Ulas 2’nci, Timuçin Gülaç 3’üncü, kadinlarda Yonca Sevval Erdem 1’inci, Çilem Çelik 2’nci ve Nida Özdemir ise 3’üncü sirada yer aldi.
Kaynak: İHA