Cumhurbaskani Erdogan'i Duygulandiran Sürpriz

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Giresun’un Dereli ilçesinde düzenlenen Dereli-Dogankent Afet Konutlari, Isyerleri ve Altyapi Yatirimlari Açilis Töreni’nde 21 yil önce Dereli’ye yaptigi ziyarette çekilen fotograflarin kendisine gösterilmesi ile duygulandi.

Cumhurbaskani Erdogan'i Duygulandiran Sürpriz
Giresun’da 22 Agustos 2020’de yasanan sel afetinde Dereli ilçesinde yasayan Muhammet Sariyildiz’a (53) is yerinin selde yikilmasi nedeniyle törende Cumhurbaskani Erdogan tarafindan is yerinin anahtari kendisine teslim edildi. Bu sirada Sariyildiz, Cumhurbaskani Erdogan’a 21 yil önce cezaevinden çiktiktan sonra Giresun’a yaptigi ziyarette Dereli ilçesine de ugradigini belirterek o gün çekilen fotograflari kendisine göstererek sürpriz yapti. Bunun üzerine Erdogan, “Ben cezaevinden çiktiktan sonra Dereli’ye ugramisim. Burada konusma yapmisiz. O günlerde çekilen fotograflar hala duruyormus. 21 yil önce, nereden nereye” diyerek mutlulugunu dile getirirken, Muhammet Sariyildiz da ilçe halki adina Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti. Sariyildiz “Ilçe halki adina size saygilarimizi sevgilerimizi sunuyoruz. Sizi yürekten seviyoruz. Vatanimizi milletimiz yaptiginiz her sey için sizi yürekten kutluyoruz” diyerek düsüncelerini dile getirdi.

Tören sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan eczaci kalfasi Muhammet Sariyildiz, “Anilarimizi tazeledik. Gelecegini duyunca bize nasip oldu. Böyle bir animiz vardi. Bizi seçerken böyle oldugunu bilmiyorlardi ama biz oraya çikinca bu anilari paylasmak istedik kendisiyle. Otobüsün üstünde kendisine gösterince kendisi de memnun oldu, çok mutlu oldu. 21 yil önce ben hapisten çikinca buraya gelmistim diye ani tazeledi, duygulandi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA