Bursa Merkezli 13 Ilde Change Operasyonu; 11 Tutuklu

Bursa merkezli 13 ilde yapilan es zamanli operasyonda, piyasa degeri 10 milyon lirayi bulan 38 change otomobil ele geçirildi. Vurgunla ilgili yakalanarak mahkemeye çikarilan 11 kisi tutuklandi.

Bursa Merkezli 13 Ilde Change Operasyonu; 11 Tutuklu
Bursa Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, gelen çalinti araç ihbarini degerlendirerek, operasyon için dügmeye basti. Alti ay boyunca yüzlerce kameradan araçlarin PTS geçislerini inceleyen ekipler, change olayini gerçeklestiren 1’i kadin 13 kisiyi tespit etti. Operasyon kapsaminda detayli inceleme baslatan ekipler, yurt disindan kaçak yollara getirilen araçlara, Türkiye’de kaza yapmis ve trafikten çekilmis araçlarin sasi ve motor numaralarinin çakilarak araçlara normal görünüm verildigini tespit etti.

20 Ocakta harekete geçen ekipler Bursa merkezli baslattiklari operasyon kapsaminda Aydin, Istanbul, Edirne, Ankara, Kocaeli, Konya, Kayseri, Sanliurfa, Balikesir, Kütahya, Nevsehir ve Çorum illerinde es zamanli operasyonlar yapti. 38 araca el konulurken, Türkiye’de bulunan 12 süpheli gözaltina alindi. Yabanci uyruklu bir kadinin yakalanmasi için çalisma baslatildi. Yapilan aramalarda, araçlara sasi numarasi çakmak için kullanilan 36 numaratör, 18 adet noter vekaletnamesi ve araç satis belgesi, 6 adet Türk ve yabanci plaka, 4 adet araç ruhsati ve yabanci araç alim satiminda kullanilan resmî belgeler ele geçirildi.

23 Ocak’ta Bursa Cumhuriyet Bassavciligina sevk edilen E.S. isimli sahis adlî kontrol sartiyla serbest kalirken, I.B., A.B., F.B., B.B., M.B., S.K., S.V., T.Y., I.T., S.D. ve A.M. çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye genelinde yapilan operasyon tamamlanirken, yurt disi ayagi için çalismalarin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA