Tercan Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri Ekibi Engel Tanimiyor

Tercan Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri ekibi, ilçede yasayan hasta ve bakima muhtaç bireylere kar, kis demeden saglik hizmeti götürmeye devam ediyor.

Tercan Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri Ekibi Engel Tanimiyor
Tercan Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Murat Kaya, üç ana baslik altinda topladigi Tercan Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri çalismalari hakkinda su sekilde konustu:

"Tercan Devlet Hastanesi ilçe sinirlari içerisinde yasamini sürdüren sürekli bakim ve takibe ihtiyaç duyan hastalara ve ilgili aile bireylerine tibbi, psikolojik ve sosyal destek saglayarak yardimci olur. Evde saglik birimi hastanin teshisini koymak amacinda olmayip daha önce uzman doktorlarca konmus olan teshis dogrultusunda yapilmasi gereken tedaviye yardimci olmak ve tedavinin düzenli yapilmasini saglamak amacini tasimaktadir. Evde saglik hizmeti aile bireyleriyle ortaklasa gerçeklestirilebilir. Eger hastanin ailesi gelen görevlilerin talimatlarini uygulamazsa hastanin ve ailenin evde Saglik hizmetinden yararlanmasi mümkün degildir. Evde saglik hizmeti acil durumlari kapsamaz. Acil hizmet gerektiren durumlarda 112’ye müracaat edilir. Evde saglik biriminin çalismalari, kronik hastaligi nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavi edilemeyen ya da belli bir süre (geçici) yürüyemeyen hastalarin; Rutin muayeneleri, hastaligiyla ilgili kan tetkikleri, EKG ve diger tetkikler, mesane-nazogastrik gereksinimleri, yara pansumanlari, hastaliklarina ait sürekli kullandiklari ilaçlarin reçetelendirilmesi ya da rapor edilmesini kapsar. Hastanin kesinlikle Tercan merkez belediye sinirlari içinde ikamet etmesi. uzman hekim tarafindan tanisi konmus olanlar. Hasta oturamayacak durumda tamamen yatalak olanlar. Yatak yaralari olanlar. Tuvalet ihtiyacini veya beslenmesini sonda ile karsiliyor olanlar. Son dönem kanser hastasi olanlar. Evde saglik birimi sadece mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir. Evde saglik hizmeti hasta nakil isini kapsamayip, hizmet araci hasta tasimak amaciyla kullanilmaz. Evde Saglik birimi hizmetinin 1 doktor, 2 saglik personeli ve 1 soförden olusan ekip tarafindan yürütülmektedir. Su ana kadar 46’yakin hastamiz kayit olmus evde saglik hizmeti almaktadir. Basvuran her hasta mutlaka degerlendirilir ve kayit kriterine uyan hastanin basvurusu alinir. Imkanlar çerçevesinde oturulan mahalle sirasina göre yerinde degerlendirilmek için hasta, hekim ve saglik personeli tarafindan evinde ziyaret edilir. Evinde degerlendirilerek kabul edilen hastaya kayit dosyasi açilir. Hasta hizmet almaya baslamis olur. Tercan Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri ekibimiz, ilçede yasayan hasta ve bakima muhtaç bireylere kar, kis demeden belirtilen çalisma kurallari çerçevesinde saglik hizmeti götürmeye devam etmektedir.”
Kaynak: İHA