VEDAS'in Kar Timi Zorlu Cografyada Arizalari Onariyor

Hakkari’de etki olan yogun kar yagisi ve firtina nedeniyle kirsal bölgelerde yasanan elektrik arizasi Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS) ekiplerinin kar timleri tarafindan onariliyor.

VEDAS'in Kar Timi Zorlu Cografyada Arizalari Onariyor
Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Durankaya beldesi ve bagli 15 köyünde meydana gelen elektrik arizasi ihbarini alan Vangölü Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (VEDAS) kar timleri, çagri merkezine gelen ihbar üzerine 2 bin 600 rakimli Sivekür Tepesi’nde kar yagisi nedeniyle kopan iletken hattini onarmak için harekete geçti.

Kar kalinliginin 2 metreyi buldugu bölgede giydikleri hediklerle kara bata çika ilerleyen VEDAS ekipleri, zor sartlar altinda çalismalarini yürüterek arizayi tespit etti.

Direkte kopukluk tespit eden ekipler, burada soguk havaya ragmen kopuk hatti kisa sürede onararak yeniden enerjinin verilmesini sagladi.

Çalisma ile ilgili açiklamada bulunan VEDAS ariza bakim onarim personeli Abdullah Ermagan, aldiklari ariza ihbari ile Durankaya beldesini ve 15 köyü besleyen enerji nakil hattinda olusan arizayi gidermek için 2 bin 600 rakimli Sivekür Tepesi’ne çiktiklarini söyledi.

Uzun ugraslar sonucu ve yaklasik 2 kilometre yol yürüme sonucu arizayi tespit ettiklerini belirten Ermagan, ’’Arizayi gidererek bölgeye enerjiyi verdik. Zorlu hava sartlarinda yaklasik 2 metreyi asan kar kalinliginda bir yol kat ettik. Zorlu hava sartlarindan ancak bunu hedikler yardimiyla basarabildik. Öncelikle is güvenligi tedbirlerimizi aldik. Arizanin onarimi yaklasik yarim saat sürdü. Bu zorlu kosullarda yoruluyoruz. Vatandaslarimiza enerji verdikten sonra bütün yorgunlugumuz geçiyor. Bu çalismada emege geçen herkese tesekkür ediyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA