THY Yönetim Kurulu Baskani Ilker Ayci Istifa Etti

Türk Hava Yollari (THY) Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Ilker Ayci istifa etti. Ayci’dan bosalan koltuga THY Yatirim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Bolat getirildi.

THY Yönetim Kurulu Baskani Ilker Ayci Istifa Etti
2015 yilindan bu yana Türk Hava Yollari Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskanligi görevini sürdüren Ilker Ayci, istifa etti. THY tarafindan KAP’a yapilan özel durum açiklamasinda, “Ortakligimiz Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskani Sayin Mehmet Ilker Ayci, Ortakligimiz Icra Komitesi ve Bagimsiz Yönetim Kurulu Üyesi Sayin Mehmet Muzaffer Akpinar ve Ortakligimiz Yönetim Kurulu Üyesi Sayin Mithat Görkem Aksoy görevlerinden istifa etmislerdir. Sayin Mehmet Ilker Ayci, Sayin Mehmet Muzaffer Akpinar ve Sayin Mithat Görkem Aksoy’un istifalari nedeniyle münhal bulunan komite üyeliklerine, Prof. Dr. Ahmet Bolat’in Icra Komitesi Baskani; Sayin Sekib Avdagiç’in Icra Komitesi üyesi, Denetimden Sorumlu Komite Baskani ve Riskin Erken Saptanmasi Komite üyesi; Sayin Mehmet Kadaifçiler’in Icra Komitesi üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmalarina karar verilmistir. Ortakligimiz Yönetim Kurulu’nca, istifa suretiyle bosalan Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskanligi’na Prof. Dr. Ahmet Bolat’in; istifa suretiyle bosalan bagimsiz Yönetim Kurulu üyeligine, Sermaye Piyasasi Kurulu görüsü alinarak, Sayin Sekib Avdagiç’in; istifa suretiyle bosalan Yönetim Kurulu üyeligine Sayin Mehmet Kadaifçiler’in, yapilacak ilk Genel Kurul toplantisinda onaya sunulmak üzere atanmalarina karar verilmistir. Kamuoyuna saygilarimizla arz ederiz” denildi.

Doktorasini Michigan Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisligi alaninda yapan Ahmet Bolat, Türk Hava Yollari’na 2005 yilinda Strateji Gelistirme, Filo Planlama, Yatirim Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu Baskan olarak katildi.

Ahmet Bolat 2012 yilindan bu yana ise sirkette Genel Müdür (Yatirim ve Teknoloji) Yardimcisi olarak görev yapmaktaydi.

“Layik görüldügüm görev ve sorumlulugun ne derece önemli oldugunun farkindayim”

Türk Hava Yollari Yönetim Kurulu Baskanligina seçilen Prof. Dr. Ahmet Bolat yaptigi açiklamada, "Türk Hava Yollari Yönetim Kurulu’nun aldigi kararla Yönetim Kurulu ve Icra Komitesi Baskanligi görevini üstlenmis bulunuyorum. Öncelikle bana bu görevi tevdi eden kurul üyelerine tesekkür ederim. Layik görüldügüm görev ve sorumlulugun ne derece önemli oldugunun farkindayim. Ülkemizin gökyüzündeki gururu olan ve uzun yillardir görev yapma sansi buldugum sirketimizin küresel basari yolculugunda çok daha iyi yerlere ulasmasi için tüm arkadaslarimizla birlikte gayret gösterecegiz. 84 milyon vatandasimizin ortak degeri olan Türk Hava Yollari’nin yeni basari hikayelerini insallah hep birlikte yazacagiz. Yönetim Kurulu Baskanligindan ayrilan M. Ilker Ayci ile yönetim kurulu üyeliginden ayrilan Muzaffer Akpinar ile Mithat Görkem Aksoy‘a sahsim ve Yönetim Kurulumuz adina yapmis olduklari degerli hizmetler için kamuoyu önünde bir kez daha tesekkür ediyor, bundan sonraki çalisma hayatinda basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA