Trakya Asilamada Türkiye'ye Örnek Oluyor

Yeni tip korona virüsüyle mücadele kapsamindan ikinci doz asilamada Türkiye ortalamasinin üzerinde bulunan Trakya’da asilama çalismalari devam ediyor.

Trakya Asilamada Türkiye'ye Örnek Oluyor
Korona virüsüyle mücadele kapsaminda ikinci doz asilamada Türkiye ortalamasinin üzerinde seyreden Trakya tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Ikinci doz asilamada en çok asilanan iller arasinda Kirklareli 86,3 ile 5. Sirada yer alirken Edirne 84,2, Tekirdag ise 84,4 ile Türkiye ortalamasinin üzerinde seyrediyor. Vatandaslar, randevularini alarak hastane ve aile sagligi merkezlerinde asilarini yaptiriyor.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde asinisi olan Mehmet Hilmi Çiler asinin önemine vurgulayarak, “Allah devlete ve millete zeval vermesin. Bu günleri de millete bir daha yasatmasin. Bu büyük bir felaket aslinda dünya için. Ama devletimiz sag olsun vatandasimizi hiç magdur durumda birakmadan bu konuda elinden gelen her seyi yapiyor” dedi.

Saglik Bakanligi’nin verilerine göre Türkiye’de birinci doz asilama ortalamasi yüzde 92,41, ikinci doz ortalamasi ise yüzde 84,26’ya ulasti.
Kaynak: İHA