(ÖZEL) Kisin Evde Çiçek Ve Süs Bitkisi Bakimi Daha Kolay

Kütahya’da, kis aylari ile birlikte güneslenme süresinin azaldigi bugünlerde evlerin en güzel köselerini süsleyen çiçeklerin ve süs bitkilerinin bakimi da degisti. Çiçek bakiminin yaz aylarini oranla kis aylarinda daha kolay oldugunu söyleyen çiçekçi esnafi Halil Düger, uyarilarda bulundu.

(ÖZEL) Kisin Evde Çiçek Ve Süs Bitkisi Bakimi Daha Kolay
Halil Düger, “Kis aylarinda çiçek bakimi aslinda çok kolaydir. Bunun için yapilmasi gereken en önemli seylerden birisi suyun az verilmesi gerekir. Çünkü çiçekler ve saksi bitkileri kisin fazla fotosentez yapmiyorlar, onun için fazla su istemezler. Özellikler kis aylarindan peteklerin çalismasindan dolayi isi veren noktalardan uzak tutulmasi gerekiyor. Cam ve kapi kenarlarina çiçek ve bitkiler konulmamali çünkü aç kapat yaparken bitkiler sicak soguk geçisinden dolayi yaniyorlar. Kis aylarina en dayanakli ve tercih edilen çiçeklerimiz yesil yaprakli bitkiler olmasi gerekiyor bunlarin basinda difenbahya tropik, dresena gibi odunsu ve dayanakli bitkilerin yani sira sukulent dedigimiz süs bitkileri bakilabilir” diye konustu.

Özellikle çocuk odasi ve yatak odalarina bitki birakilmamasi gerektigine dikkat çeken Düger, "Ev içerisinde baktigimiz çiçek ve bitkilerin içinde zararli bitkiler olusabiliyor. Gece saatlerinde oksijen alip karbondioksit veren bitkiler oluyor. Gece tersine bir fonksiyon sergileyen bitkiler özellikle yatak odasi, çocuk odasinda havasiz bir ortam olusturuyorlar, onun için uzak tutulmasi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA