Konya'da Çocuklara Kartopu Oynama Ve Kardan Adam Etkinligi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi, sömestr tatili ve yogun kar yagisini eglenceye dönüstürmek için çocuklara farkli bir program gerçeklestirip kartopu oynama ve kardan adam yapma etkinligi düzenledi.

Konya'da Çocuklara Kartopu Oynama Ve Kardan Adam Etkinligi
Aksehir Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen etkinlige yogun katilim oldu. Çocuklar kadar büyüklerin de ilgi gösterdigi etkinlikte çizgi film karakterleri animasyon ekibi de çocuklarla kartopu oynayip, hatira fotografi çektirdi. Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya da etkinlikte çocuklarla bol bol kartopu oynadi. Etkinligin diger bir bölümünde ise kardan adam yapma yarismasi düzenlendi.

Çocuklar büyük bir özenle yaptiklari kardan adamlari, jüri üyelerine gösterip birinci olmak için ter döktü. Kardan Nasreddin Hoca, kardan kaynana, yatan kardan adam, kardan robot, kardan hayalet, kardan Selçuklu kadini, kardan ikizler gibi birçok kardan adam figürünün yapildigi etkinlikte Nasreddin Hoca Özel Ödülü ve birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri etkinlige katilan protokol tarafindan çocuklara verildi.

Yarismada toplam 46 kardan adam yapilirken, yarismaya katilan herkese Aksehir Spor kaskolu hediye edildi.

Aksehir’de etkinligin geleneksel hale gelecegini ve birinci kar senligini gerçeklestirdiklerini söyleyen Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, “Aksehir Belediyesi olarak eski kis günlerindeki eglenceyi yasatmak adina çocuklarimiz için böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklarimizla kartopu oynadik. Ayrica kardan adam yarismasi düzenledik. Bu yarismada jürimiz tarafindan seçilenlere ödüllerini verdik. Birincisini gerçeklestirdigimiz bu etkinligin insallah her yil devamini gerçeklestirecegiz. Yeter ki beyaz bereket yagsin. Bazi yerlerde beyaz felaket, beyaz facia diyorlar ama biz buna beyaz bereket diyoruz. Çünkü kar bir berekettir, biz buna inaniyoruz ve bereket oldugunu da çocuklarimiza anlatmamiz gerekiyor” diye konustu.

Etkinlikte Aksehir Belediyesi tarafindan katilimcilara sicak çikolatali süt, patlamis misir ve pamuk seker de dagitilirken, bazi katilimcilarda kar üzerinde halay çekip, oyun oynadi. Etkinlige Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, AK Parti Ilçe Baskani Abdurrahman Çardakoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Alaaddin Barbaros Topaloglu, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Eyüp Yilmaz, çocuklar ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA