Kdz. Eregli'de 31 Mahalle Ve 348 Sokakta Kar Temizligi Sürüyor

Zonguldak’in Eregli ilçesi Belediye Baskani Halil Posbiyik, 59 cadde ve bulvari ilk andan itibaren sürekli açik tuttuklarini belirterek, 348 sokakta da çalismalarin dün geceden itibaren basladigini söyledi.

Kdz. Eregli'de 31 Mahalle Ve 348 Sokakta Kar Temizligi Sürüyor


Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik sadece mahalle yollarini degil köy yollarinin açilmasi içinde kendilerinden makine talep edildigini ve her yere yetismeye çalistiklarini söyledi.

Özellikle kirsal kesimde elektriklerin olmadigini ifade eden Posbiyik çalismalarla ilgili olarak su bilgileri verdi:

“Büyük bir kar yagisiyla karsi karsiyayiz, sadece Eregli’de degil çevre illerde, ilçelerde ve ülkenin her tarafinda yogun kar yagisi ve sikintilar var. Köy yollari kapali, belediye olarak biz kar yagisinin basladigi ilk günden itibaren kentimizdeki 59 cadde ve bulvari sürekli açik tuttuk. Belli konumlarda vaziyetimizi aldik, hem belediye araçlari sahada oldu, hem de Eregli’deki müteahhitlerin is makinelerini aldik. Buradan özellikle müteahhitlerimize tesekkür etmek istiyorum. Müteahhitlerimiz itirazsiz olarak hem de bazilari operatörleriyle birlikte is makinelerini bize verdiler. Su anda belediyemizin makineleriyle birlikte Eregli’de 30 is makinesi çalisiyor. Kar yüksekligi fazla oldugu için çok randimanli çalisamiyor makineler Çünkü makinelerin biçagi kar kalinligi 40 santimi açtigi zaman kalir, saplanir. Bazi kamyonlardaki biçaklari kaldirdik, yerlerine kepçe takmaya basladik. 348 tane sokagimiz var. Bu sokaklarimiza da dün aksamdan itibaren girmeye basladik. Yani ara sokaklarimizda da çalismalarimiz sürüyor. Pek tabii ki sikintilar oluyor, olmamasi mümkün degil. Bu bir afet ve dolayisiyla problemler yasanabiliyor. Vatandaslarimizin sikintilarini biliyoruz, elestiriyorlar; basimizin üzerinde yeri var. Elestirilere açigiz ama sundan emin olmalari lazim ki Kdz. Eregli Belediyesi olarak yardimcilarimizla, ekiplerimizle, teknik adamlarimizla, çalisan emekçilerimizle gece gündüz çalisiyoruz ve vicdanen rahatiz. Her noktaya elimizden geldigi kadar cansiperane ulasmaya çalisiyoruz. Isçilerimiz evlerine gitmiyor, operatörler santiyemizde yatakhane yaptik, orada kaliyorlar. Zaman kaybi olmasin diye operatörlerin yemeklerini Halk Kafe’den gönderip, makinelerinde veriyoruz. Yine zaman kaybi olmasin diye yakitlari tankerlerle kepçelere ulastiriliyor. Pek tabii ki eksikliklerimiz vardir, bunlari da kabul ediyoruz ama kriz masamizla birlikte, santiyemizle birlikte sevk ve idareyi en iyi sekilde yapmaya çalisiyoruz” dedi.



“Akaryakit sikintisi yasaniyor”

Akaryakit noktasinda sikintilar yasandigini dile getiren Baskan Posbiyik, anlasma olmasina ragmen yakit olmadigi için çalismalarda da aksamalar yasandigini söyledi.

Posbiyik açiklamasinda su sözlere yer verdi:

“Türkiye genelinde çok büyük bir sikinti var, petrol konusunda biz araçlarimiza akaryakit almak için akaryakit istasyonuyla anlasmaliyiz. Televizyonlardan izliyorsunuz TEM otoyolu kapali, Anadolu’dan, Trakya’dan gelen yollar kapali. Lojistik temin edilemiyor, mazot gönderilemiyor. Mesela dün aksam bir ara durduk, çünkü mazot bitti. Akaryakit istasyonunun Eregli’deki bütün ofislerinde akaryakit kalmadi. Akçakoca’daki istasyona tanker göndermeye kalktik, bereket versin o arada mazot geldi. Su anda Eregli köylerinin yüzde 80’inin yolu kapali. Elektrik yok benden yardim bekliyorlar. Zaten askeriye de, Kaymakamlik da, köyler de bizden yardim bekliyor. En fazla makine grubu burada oldugu için bizden makine istiyorlar. Zonguldak’tan dahi telefon geliyor. Bir çok resmi kurulusun imkanlari kisitlandigi için bizden yardim bekliyor. Agaçlar kiriliyor, bizden yardim bekliyorlar, tuz için bizden yardim bekliyorlar. Biz bereket versin tuz stoklarimizi yaptigimiz için yardim etmeye çalisiyoruz. Ancak her tarafa da Eregli Belediyesinin yetismesi mümkün degil. Destek olabildigimiz kadar olmaya çalisacagiz.”

Yol açma çalismalarinin yani sira kardan dolayi devrilen ve dallari kirilan agaçlarin temizlenmesi içinde itfaiye ekiplerinin yogun sekilde çalistigini aktaran Posbiyik, ayni zamanda sokak hayvanlarinin aç kalmamasi içinde 150 noktada su ve yem verdiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA