AFAD'dan Ülke Genelindeki Olumsuz Hava Kosullarina Iliskin Açiklama

Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD) Türkiye Afet Müdahale Palani kapsamindaki ilgili çalisma gruplarinda 62 bin 262 personelin ve 20 bin 451 araç, teçhizat ve makinenin yer aldigini açikladi.

AFAD'dan Ülke Genelindeki Olumsuz Hava Kosullarina Iliskin Açiklama
AFAD tarafindan yapilan yazili açiklamada, “AFAD Baskanligi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, ülke genelini son 72 saattir etkileyen ve 21 Ocak’tan itibaren artmasi beklenen kar yagislari nedeniyle 7/24 esasiyla çalismaya baslamistir. Yagis artisi beklenen meteorolojik tahminler dogrultusunda risk ve zarar azaltacak biçimde harekete geçen merkezde, su anda 13 çalisma grubu görev yapmaktadir. Türkiye Afet Müdahale Plani kapsamindaki ilgili çalisma gruplarinda, 62 bin 262 personel ile 20 bin 451 araç, makine ve teçhizat yer almaktadir. Gereksinim halinde diger çalisma gruplarini da faaliyete geçirecek merkez, 21 Ocak 14.00’te, 7/24 esasina göre görevine baslamistir. Ülkemizde yasanan olumsuz hava kosullari nedeniyle 52 ilimizdeki çalisma gruplari, Türkiye Afet Müdahale Plani’na (TAMP) göre faaliyete geçmistir. Il Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri de 7/24 çalisma esasina geçirilmistir. Kalan 29 il ise teyakkuz halinde bekletilmektedir. Türk Kizilay bünyesinde bulunan 9 bölge, 3 yerel afet müdahale merkezi teyakkuza geçirilmis, nöbetçi ekipler hazirlanarak görevlendirmeler gerçeklestirilmistir” denildi.

Illerin son durumu

Açiklamada illerin son durumuyla ilgili olarak da sunlar kaydedildi:

“Mardin: Olumsuz hava kosullarindan etkilenen 950 vatandas güvenli bölgeye alinarak kumanya dagitimi yapilmistir.

Kirsehir: Kirsehir - Ankara karayolunda siddetli rüzgâr sonucu bir yüksek gerilim diregi kara yoluna devrilmis olup herhangi bir yaralanma ve can kaybina neden olmamistir. Kisa süren çalisma sonrasi yol trafige açilmistir.

Batman: AFAD ve Kizilay tarafindan yurtlara alinan 210 vatandasimizin aksam yemekleri ve sabah kahvaltilari karsilanmistir. Yollarda mahsur kalan 400 kisi güvenli alanlara alinmistir.

Kilis: Olumsuz hava kosullarindan etkilenen 150 kisi güvenli alanlara alinmistir.

İçel: Olumsuz hava kosullarindan etkilenen 12 vatandasimiz güvenli bölgeye alinarak kumanya dagitimi yapilmistir.

Bingöl: Olumsuz hava kosullarindan etkilenen 480 vatandasimiz güvenli bölgeye alinmis, 260 kumanya dagitimi yapilmis, 75 vatandasimiz geçici konaklamasi saglanmis ve 12 araca 500 litre yakit destegi verilmistir.”
Kaynak: İHA