Bakan Akar TSK Komuta Kademesiyle Sinirin 'Sifir Noktasinda'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, TSK Komuta Kademesi ile Namaz Dagi’na çikti, Suriye ve Irak sinirinin kesistigi sifir noktasindaki Altunbey 1. Hudut Takim Komutanliginda inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Akar TSK Komuta Kademesiyle Sinirin 'Sifir Noktasinda'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 23. Piyade Tümen Komutanligi’ndaki inceleme ve denetlemelerinin ardindan Namaz Dagi’na çikti.

Cudi ve Gabar’in arasinda kalan, teröristle mücadele operasyonlarinda önemli yere sahip 1995 rakimli bölgede jandarma birliklerini terörle mücadeledeki basarilarindan dolayi tebrik eden Akar, daha sonra Silopi’deki Altunbey 1. Hudut Takim Komutanligina geçti.

Suriye ve Irak sinirinin kesistigi sinirin sifir noktasindaki hudut karakolunda Takim Komutanina Türk bayragini öperek teslim eden Akar, daha sonra nöbet kulesine çikti.

Hudut tekmilinin ardindan faaliyetlere iliskin bilgi alan Bakan Akar, talimatlar verdi, Altunbey 1. Hudut Takim Komutanligindan, Irak ve Suriye arasinda yer alan Semalka Köprüsü’nü de inceledi.
Kaynak: İHA