'Adalar'i Ikiyi Bölen Rezaletin Gerçek Yüzü

Eskisehir’in önemli turistik bölgelerinden olan Porsuk Çayi etrafindaki yürüme yollarinda birbirine zit manzaralari gösteren IHA muhabirlerin çektigi fotograflarin gün ve saati, ‘yalan haber’ iddialarin aksine ‘Adalar’da bir garip durum’ basligi ile servis edilen haberin gerçekligini ortaya koydu.

'Adalar'i Ikiyi Bölen Rezaletin Gerçek Yüzü
Kentteki yogun kar yagisindan sonra Porsuk Çayi etrafindaki Tepebasi ve Odunpazari belediyelerine ait yürüme yollarinin bir tarafinin çamur ve balçikla kapli, diger bir tarafinin temiz olmasi vatandaslarin yani sira çevre esnafinin da tepkisine neden olmustu. Porsuk Çayi’nin Odunpazari Belediyesi’ne ait olan bölümündeki kar yigini, çamur ve kötü görüntüye karsilik, Tepebasi Belediyesi’ne ait bölümdeki temizlik, çekilen fotograflarla da ortaya konulmustu.

Yasanan bu garip durumu anlatan haberin servis edilmesinin ardindan, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt’un bazi sosyal medya hesaplarin yaptigi ‘Yalan haber’ iddialarini gerçegi yansitmadigi, IHA muhabirlerinin fotograflarindaki tarih ve saat detaylari ile ortaya konuldu.

Çevre esnaf tepkisini, “Karsi taraf çok temizken bu taraf hep balçik. Kafelerimizin içi les içinde kaliyor, elimizde paspas, süpürge hiç eksik olmuyor. Kar yagali 2 gün olmasina ragmen bu tarafi görüyorsunuz. Kafelerin içi berbat, bizler berbatiz, yürüyemiyoruz, düsüyoruz. Müsterilerimiz de yürürken zorluk çekiyor” diye belirtmisti.
Kaynak: İHA