Burdur'da Basin Mensuplarina SIBERAY Anlatildi

Burdur Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan kentteki basin mensuplarina SIBERAY farkindalik egitimi verildi.

Burdur'da Basin Mensuplarina SIBERAY Anlatildi
Burdur Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerine siber suçlari gerçeklesmeden engelleyebilmek, vatandaslarin ugrayabilecekleri maddi ve manevi zararlari en aza indirgemek amaciyla SIBERAY farkindalik egitimi verildi.

Sunum sonra açiklamalarda bulunan Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Suç ve suç örgütleri de teknolojiyi kullanarak suçluluk çesitlemeleri yaparak bizleri daha farkli mecralara getirmektedir. Emniyet teskilati olarak bu gelisen teknolojiyi en üst seviyede takip ederek, buna göre çalismalar yapmaktayiz. Gelisen teknolojiyle her yastaki ve meslek grubundaki insanlarin maruz kaldigi bir tehlike için buradayiz. Bu da siber suçlardaki gelisen teknoloji ve karsilasabilecegimiz riskler, maddi suçlar, terör suçlari, uyusturucu ve müstehcenlik gibi tehlikeleri önlemek için Içisleri Bakanligimizin, Emniyet Genel Müdürlügü ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligimizin SIBERAY projemizi anlattik. Siz basin mensuplarimizin bizlerle ayni pencerede ve idealde hem fikir olarak baslayalim ki halkimizi da daha iyi bilgilendirelim. Bu farkindaligi olusturalim” dedi.

Egitimin ardindan Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, basin mensuplarina SIBERAY maskotu hediye ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA