ABD'de 6 Ocak Kongre Baskinin Sorusturan Komite, Ivanka Trump'i Ifadeye Çagirdi

ABD’de 6 Ocak 2021’deki kanli Kongre baskinini sorusturan Temsilciler Meclisi Komitesi, eski ABD Baskani Donald Trump’in kizi ve danismani Ivanka Trump’i ifade çagirarak sorusturmada gönüllü isbirligi yapmasini istedi.

ABD'de 6 Ocak Kongre Baskinin Sorusturan Komite, Ivanka Trump'i Ifadeye Çagirdi
ABD’de 6 Ocak 2021’de eski ABD Baskani Donald Trump destekçileri tarafindan yapilan kanli Kongre baskinini sorusturan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi, Ivanka Trump’in sorusturmada isbirligi yapmasini istedigi bir mektup yayinlayarak, Trump’in kizi ve danismani olan Ivanka Trump’i ifadeye çagirdi. Geçtigimiz yil 6 Ocak tarihindeki Kongre baskinini sorusturan komite, Ivanka Trump’a gönderdigi ve ifade çagrisi yaptigi mektubunda, "Komite, eski ABD Baskani Trump ve dönemin Baskan Yardimcisi Mike Pence arasinda 6 Ocak’ta geçen ve sizin de sahitlik ettiginiz konusmanin detaylarini ögrenmek istiyor" ifadesine yer verildi.

Ivanka Trump, Trump ailesinden Kongre baskini sorusturmasi hakkinda komiteye ifadeye çagirilan ilk isim oldu.

Ne olmustu?

ABD’de asiri sagci gruplar ve Trump destekçileri, 6 Ocak 2021’de, 3 Kasim 2020’deki ABD Baskani Joe Biden’in kazandigi baskanlik seçimlerinin sonuçlarinin onaylanmasi için oturumun yapildigi Kongre binasini basmisti. Baskinda, protestocular ve güvenlik güçleri arasinda çikan olaylarda 1’i polis olmak üzere 5 kisi hayatini kaybetmis, 140 polis ise yaralanmisti. Halki isyana tesvikten azil istemiyle yargilanan eski Baskan Trump, geçtigimiz yilin Subat ayinda Senato’da yapilan oylamada aklanmisti. Eski baskan Trump, iki kez azil istemi ile yargilanan ilk baskan olmustu.
Kaynak: İHA