Sadece Terör Örgütleriyle Degil Kirli Medya Örgütleriyle Mücadele Azim Ve Kararlilikla Devam Ettirilecektir

Içisleri Bakanligi Bakan Müsaviri Burak Gültekin, “Sn. Bakanimiza, ’terör örgütü PKK’nin tehdit ettigi/haraç istedigi’ belirtilen bir is insani için istenilen randevuda çekilen fotografin; 3 yil sonra yurtdisinda, sahsin uçaginda uyusturucu yakalanmasi ardindan, gözaltindayken medyaya servisi kirli operasyonu. Sadece terör örgütleriyle degil kirli medya örgütleriyle mücadele, azim ve kararlilikla devam ettirilecektir” dedi.

Sadece Terör Örgütleriyle Degil Kirli Medya Örgütleriyle Mücadele Azim Ve Kararlilikla Devam Ettirilecektir


Içisleri Bakanligi Bakan Müsaviri Burak Gültekin, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “7 Aralik 2018 tarihinde, Seyhmus Özkan isimli sahsin, ’PKK Terör örgütü tarafindan tehdidi ve haraç istendigiyle ilgili Sayin Bakanimizin Dogru Yol Partisi Istanbul Il Baskanligi döneminden ve Küçükçekmece’den tanidigi Kemal Yildirim’in talebi üzerine randevu verilmis; ilgili sahis, yaninda V.T. ve O.Ö. isimli iki is insaniyla gelmistir. Sayin Bakanimiz, Kemal Yildirim disindaki bu üç sahsi ilk ve son kez burada görmüstür. Gelis nedenleri; Seyhmus Özkan isimli sahsin, PKK Terör Örgütü tarafindan ölümle tehdit edildigi, kendisinden örgütün santaj karsiligi para istedigi ve bu yöndeki belgeleri göstermesidir. Ayrica ilgili sahis, ekteki ifadelere de yansiyan sekilde, terör örgütü mensuplarinin ve Selahattin Demirtas’in bir seçim öncesi telefonla arayarak ’kendisinden para talep ettigi’ kaydini da dinletmistir. Bunun üzerine sahis, Terörle Mücadele Daire Baskanligina ve akabinde Istanbul Il Emniyet Müdürlügüne yönlendirilmis ve ihbarin incelenmesi istenmistir." ifadelerine yer verdi.

GÜLTEKIN, AÇIKLAMASININ DEVAMINDA SUNLARI KAYDETTI:

"4 gün sonra sahis, 11 Aralik 2018 tarihinde terör tehdidiyle alakali Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Terör Subeye müracaatta bulunmus ve ardindan Bakirköy Ilçe Emniyet Müdürlügüne yönlendirilmistir. 4 Agustos 2021 tarihinde yurtdisinda, Seyhmus Özkan’in, sirketine ait uçakta uyusturucu yakalanmasinin ardindan, uçagin pilotunun 26 Aralik 2021’de yurtdisindan Türkiye’ye geldiginin Istanbul Emniyet Müdürlügü tarafindan tespiti üzerine olay, hemen savciliga intikal ettirilmis, savcinin karariyla pilot gözaltina alinmis ve daha sonraki süreç, mahkemenin kararlari çerçevesinde devam etmistir. Ancak gözalti ve tutuklamalar esnasinda, siber birimlerimizin de tespit ettigi üzere, sahsin Sayin Bakanimizla 3 yil önce çekilen fotografi, ilgili sahsin Instagram hesabina kisa süreli konulmus ve kaldirilmistir. Sayin Bakanimizla 3 yil önce, terör örgütü tarafindan santaj yapildigi ve tehdit edildigi konusuyla, hayatinda bir kere, 4 kisilik grupla birlikte randevu verilen, bunun üzerine de tüm islemleri baslatilan ilgili sahisla çekilmis fotograf üzerinden operasyona girisen ve yine bir fotograf üzerinden tüm olaylari Sayin Bakanimizla iliskilendirmeye çalisan uluslararasi sistemin besledigi medya ile bu algi operasyonuna katki saglamaya çalisanlar ve ilgili sahsin Instagram hesabina gözalti ve tutukluluk halindeyken resmini koyup malum medyanin servis etmesini saglayanlarin tespiti hakkinda Sayin Bakanimiz, avukati araciligiyla suç duyurusunda bulunacaktir. Sadece terör örgütleriyle degil kirli medya örgütleriyle mücadele, azim ve kararlilikla devam ettirilecektir.”

(Musa Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA