Atik PVC Borulardan Müzik Aleti Yaptilar

Bursa’da liseli kiz ögrenciler, 2 yillik çalismalar sonucu, atik PVC borulardan her sarkiya ritim tutan müzik aleti yapti.

Atik PVC Borulardan Müzik Aleti Yaptilar
Bursa Anadolu Kiz Meslek Lisesi ögrencileri, 2 yil önce müzik aleti yapmak için kollari sivadi. Yaptiklari arastirmalar sonucu borulardan ritim olusturabilecegini fikrine vardilar. Hemen çalismaya baslayan ögrenciler, atik PVC borulardan deneme yanilma yöntemiyle 26 nota elde etti. 2 yillik çalismalari neticesinde atik PVC borularla müzik aleti yapan ögrenciler, bu aletle her sarkiya ritim tutabiliyor.

2 yillik çalismalari sonucunda müzik aleti yaptiklarini ifade eden ögrenciler "Müzik ve matematik arasindaki baglantiyi incelemek üzere bir müzik aleti gelistirdik. Bu müzik aletini okulumuzda kullanmak için yaptik. Biz bu aleti insaatlardan topladigimiz atik malzemelerle yaptik. Atik PVC borular, demir malzeme ve ahsap kullandik. Atik malzemelerden yaptigimiz için bize hiç maliyeti olmadi. Alet 26 nota sesini çikarttigi için her sarkiyi çalabiliyoruz. Görenler çok begendi" dedi.

Kaynak: İHA