Istanbul'da 4 Aylik Hamile Ve Bebekli Kadina Kapkaç Dehseti

Kagithane’de bebek arabasindaki 3 yasinda çocuguyla sokakta yürüyen 4 aylik hamile kadin, kapkaça ugradi. Dehset anlari kameralara yansirken, 15 bin lira degerindeki telefonu çalinan kadin, hamile halde kapkaççilarin pesinden kostu. Sadabad Polis Merkezi Amirligi ekipleri, toplamda 9 ayri suça karisan 2 sahsi, yüzlerce saatlik görüntü izleyerek suçüstü yakaladi. Toplamda 71 adet suç kayitlari olan, 36 ayri suçtan aranan ve 1.5 yil kesilmis hapis cezasi olan sahislar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul'da 4 Aylik Hamile Ve Bebekli Kadina Kapkaç Dehseti
Olay, geçtigimiz Pazartesi günü saat 13.30 siralarinda Kagithane Nurtepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 4 aylik hamile olan Ceren Yigit, bebek arabasina koydugu 3 yasindaki çocuguyla birlikte evinden çikarak sokakta yürümeye basladi.

Genç kadin oturdugu sitenin sokaginda bir süre gittikten sonra arkasindan plakasiz motosikletle gelen kaskli iki sahis geldi.

Hamile ve bebekli kadina dehseti yasattilar

Sahislardan biri motosikletten inerek genç kadinin 15 bin lira degerindeki cep telefonunu kapkaç yapti. Olayin ardindan kapkaççi motosiklete atlayarak kaçarken, genç kadin ise hamile halde bebek arabasiyla birlikte kapkaççilarin pesinden kostu. Sitenin güvenlik görevlisi ve bahçivanin da arkasindan bagirdigi sahislar hizla uzaklasarak kayiplara karisti. Kadinin sok yasadigi olay sonrasi vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi.

Akü ve oto hirsizligina da karistiklari belirlendi

Kisa sürede olay yerine gelen Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan çalismalarda polis ekipleri, sahislarin kaskli oldugu için yüzlerinin görünmedigini ve motosikletin de plakasinin olamadigini belirledi. Bunun üzerine çalismalara devam eden Sadabad Polis Merkezi Amirligi Suç Arastirma ve Sorusturma Büro ekipleri, sahislarin kaçis güzergahindaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldi. Yüzlerce saatlik görüntü izleyerek günlerce çalisma yapan Kagithane polisi, kapkaççilarin izini Eyüpsultan’a kadar sürdü.

Kagithane polisi günlerce izleyerek suçüstü yakaladi

Sadabad Polis Merkezi Amirligi ekipleri, sahislarin Eyüpsultan ilçesinde akü satisi yapan bir isyerine girdilerini ve çok sayida otodan çaldiklari aküleri buraya tasidiklarini tespit etti. Buradan çalismalara devam eden polis ekipleri, sahislarin Nurtepe Mahallesi’nde ise Senay Demir isimli kadinin cep telefonunu kapkaç yoluyla çaldiklarini belirledi. Yapilan çalismalarda sahislarin kapkaç olayini bir önceki olayla benzer sekilde gerçeklestiginin tespit edilmesi üzerine Kagithane polisi, sahislarin aküleri sattigi isyerinde önlem alarak beklemeye basladi.

Sahislar çaldigi çok sayida aküyü is yerine tasidiklari esnada polis ekipleri tarafindan kiskivrak yakalandi. Aramalari yapilan sahislarin üstünden ikinci kapkaç olayinda çaldiklari cep telefonu bulundu.

71 suç kayitli suç makineleri tutuklandi

Sahislarin otolardan çaldigi 11 adet aküye, kapkaç olaylarinda kullandiklari motosiklete ve yine çaldiklari bir otomobile polis ekipleri tarafindan el konuldu. Gözaltina alinarak emniyete götürülen Emre A.’nin (20) 34 ayri suçtan aranmasinin, 1.5 yil kesilmis hapis cezasi oldugu ve 54 suçtan kaydi bulundugu, suç ortagi Murat K.’nin (17) ise 2 ayri suçtan arandigi ve 17 suç kaydi oldugu ortaya çikti. Emniyette ifadeleri alinarak adli islemleri yapilan ve toplamda 9 olaya karisan Emre A. sevk edildikleri adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevine, Murat K. ise Maltepe Cezaevine teslim edildi.

“Hamileydim baska bir sey de olabilirdi”

Olayla ilgili konusan magdur Ceren Yigit, “Bebek arabasiyla geliyordum, çocugum elimdeydi. Tam bu noktada arkadan gelen kisi cep telefonunu cebimden çekti. Arkadan da biri geliyormus, herhalde planli takip edildim, telefonumu çaldilar. Baya arkasindan kostum ama hamile oldugum için çok fazla kosamadim. 4 aylik hamileyim, böyle bir sey ilk kez basima geldi. Telefonu da yeni almistim, telefon önemli degil ama hamileydim, sonuçta baska bir sey de olabilirdi. Yanimda da bebek arasin 3 yasinda bebegim vardi. Arabayi birakabilirdim ve o düsebilirdi” dedi.



“Çiglik atti, çigligin ardindan da agladi”

Olayi gören bir vatandas ise, “Güvenlik arkadasimla içeride oturuyordum. 2 tane genç çocuk, cemevinin oradan gelince kendi kendime bunlar bayana bir sey mi yapacak acaba dedim ve disariya çiktim. Bayan da çocuguyla 50 metre ileri gidince, gelip bayanin elinden telefonunu çekti ve kaçti. Benden peslerinden ‘polis’ diye bagirdim ama elimizden bir sey gelmedi. Kadin bizim kardesimiz ve kadincagiz hamileydi. Kendisi çiglik atti, çigligin ardindan da agladi. Kadin düsmedi ama kendinden geçti” ifadelerini kullandi.

Polis her seyi sahiplerine teslim etti

Öte yandan sahislarin çaldigi aküler, motosiklet, otomobil ve cep telefonlari Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Sadabad Polis Merkezi Amirligi ekipleri tarafindan sahiplerine teslim edildi. Esyalarini ve araçlarini teslim alan vatandaslar, Kagithane polisine çalismalarindan ötürü tesekkür etti.
Kaynak: İHA