AB, Türkiye-Ermenistan Görüsmesinden Memnun

Avrupa Birligi (AB) Türkiye ve Ermenistan arasinda baslayan “iliskilerin normallesmesi” sürecinden memnun oldugunu açiklayarak, iliskilerin normallesmesine yönelik destek saglamaya hazir oldugunu belirtti.

AB, Türkiye-Ermenistan Görüsmesinden Memnun
Avrupa Birligi (AB) Türkiye ve Ermenistan arasinda baslayan ‘iliskilerin normallesmesi’ sürecinden memnun oldugunu açikladi.

AB Dis Eylem Servisi (EEAS) tarafindan yapilan açiklamada, “Iliskilerin normallesmesine yönelik daha fazla somut adim, bölgesel istikrar, uzlasma ve ekonomik kalkinma beklentileri için bir adim olacaktir” denildi.

Açiklamada, “AB, hem Türkiye’nin hem de Ermenistan’in karsilikli iliskilerinin normallesmesi için çalismaya istekli olmasini ve bu amaçla Özel Elçilerin atanmasini memnuniyetle karsilamaktadir. Özel Temsilcilerin bugün gerçeklestirdikleri ilk toplanti ileriye dogru atilmis önemli bir adimdi. AB hem Türkiye’yi hem de Ermenistan’i bu konuda daha fazla çaba göstermeye tesvik ediyor” ifadelerine yer verildi.



"AB iliskilerin normallesmesine yönelik destek saglamaya hazir"

Açiklamada, “Ermenistan ve Türkiye arasindaki iliskilerin normallesmesi, AB’nin her iki ülkeyle de iliskisi açisindan önem tasimaktadir. AB, 2014 yilindan bu yana ekonomi, kültür, egitim ve iletisim alisverisi gibi birçok alanda iliskilerin normallesmesine zemin hazirlamayi amaçlayan projelere 4,5 milyon eurodan fazla kaynak sagladi. AB, iliskilerin normallesmesine yönelik olasi ek adimlara daha fazla destek saglamaya hazirdir" ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kiliç, 13 yilin ardindan iliskilerin normallestirilmesi kapsaminda Ermenistan’in Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan ile Rusya’nin baskenti Moskova’da görüsme gerçeklestirmisti.
Kaynak: İHA