York Dükü Prens Andrew Kraliyet Unvanlarini Kaybetti

Ingiltere Kraliyet ailesi üyelerinden York Dükü Prens Andrew’in hakkinda çikan cinsel istismar iddialari nedeniyle kraliyet unvanlari elinden alindi.

York Dükü Prens Andrew Kraliyet Unvanlarini Kaybetti
Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oglu York Dükü Prens Andrew’in hakkinda çikan cinsel taciz istismar iddialari nedeniyle Andrew’in tüm askeri unvanlari ve kraliyet himayeleri elinden alindi. Prens Andrew’in yillar önce cinsel istismar uyguladigina iliskin dava ABD’de devam ederken, Buckingham Sarayi tarafindan yapilan açiklamada, "Kraliçe’nin onayi ve anlasmasiyla, York Dükü’nün askeri unvanlari ve Kraliyet himayeleri Kraliçe’ye iade edildi. York Dükü herhangi bir kamu görevi üstlenmemeye devam edecek ve davasi özel bir vatandas olarak sürecek" denildi.

Ingiltere basininda yer alan ve bir kraliyet kaynagina dayandirilan haberlerde, Prens Andrew’in "Majesteleri" unvaninin da düsürüldügü ve tüm rollerinin Kraliyet ailesinin diger üyelerine dagitilacagi ifade edilerek, Prens Andrew’in pozisyonunun Kraliyet ailesi arasinda genis çapta tartisildi aktarildi.

Daha önce Virginia Roberts olarak bilinen Virginia Giuffre adli kisi Prens Andrew’in gençken kendisine "cinsel saldiri ve tacizde bulundugunu" iddia etmisti. Giuffre, kendisi 17 yasindayken Prens Andrew’in kendisine saldirida bulundugunu belirtmis, Andrew iddialari yalanlamisti.
Kaynak: İHA