Meteorolojiden çok sayıda uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Ocak 2022 Cuma gününe ait hava durumu tahminini yayınladı. Yetkililer, Doğu Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'nun Güneydoğusundaki kuvvetli yağışlara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Meteorolojiden çok sayıda uyarı geldi!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya'nın doğusu, Mersin'nin batısı, Niğde, Karaman ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülmesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerde (1100 metre üzeri kesimlerde) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT! : Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Kar yağışının, etkili olarak kıyı şeridinde yer yer 5 ila 10 cm, iç kesimlerde yoğun (20-30 cm) olmak üzere Cuma (14.01.2022) günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kıyılarda kuvvetli rüzgar ile buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEYDOĞUSUNDAKİ KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT! : Yağışların; Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara'nın batısı ve Ege kıyıları ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-90 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tadbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya'nın doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

EDİRNE -5°C, 6°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL -1°C, 5°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ 0°C, 5°C

Parçalı bulutlu

TEKİRDAĞ -1°C, 6°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR -8°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ -3°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 2°C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 0°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Mersin'nin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 7°C, 15°C

Çok bulutlu ve güney kesimleri sağanak yağışlı

ANTALYA 7°C, 15°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA -6°C, 2°C

Parçalı bulutlu

MERSİN 9°C, 16°C

Çok bulutlu ve batısı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, Sivas, Niğde ve Karaman çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

ANKARA -7°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 2°C

Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ -11°C, -1°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA -7°C, 0°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

BOLU -7°C, 3°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU -7°C, 1°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

SİNOP 2°C, 8°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 4°C

Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat'ın doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²)olması bekleniyor. Kar yağışlarının kıyı şeridinde yer yer 5 ila 10 cm, iç kesimlerde yoğun kar (20-30 cm) yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bekleniyor.

RİZE 1°C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN 0°C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT -4°C, 3°C

Çok bulutlu, doğusu kar yağışlı

TRABZON 3°C, 6°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkâri çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda dik yamaçlararında çığ tehlikesi bekleniyor.

AĞRI -10°C, 0°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ERZURUM -14°C, -6°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA -2°C, 4°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -2°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, doğusunun yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yükseklerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 3°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP 3°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

MARDİN 3°C, 8°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA 6°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusu, Ege ve Akdeniz'de fırtına, Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, zamanla güneybatıdan 3 ila 5, öğle 4 ila 6, doğusu 5 ila 7, yer yer 8, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle güneybatıdan 3 ila 5, batısı 4 ila 6, öğleden sonra 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz'in doğusunda 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi yağış anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, öğle güney ve güneybatıdan 4 ila 6, gece 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, ilk saatlerde güneyi 6 ila 8, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, yer yer 8, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, açıkları aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, Antalya Körfezi'nde öğle saatlerine kadar 5 ila 7, yer yer 8, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, batısı öğle saatlerine kadar kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Antalya Körfezi ile Doğu Akdeniz'in batısında yer yer 3,5m, Görüş: İyi yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi, yağış ve pus anında orta, sis anında zayıf.