Antalya-Konya Karayolunda Trafik Normale Döndü

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi yerini tipiye birakti. Sabah saatlerinde tirlarin geçisine izin verilmeyen yol aksam saatlerinde tamamen trafige açildi. Alacabel’de ise kar kalinligi 1 buçuk metreyi buldu.

Antalya-Konya Karayolunda Trafik Normale Döndü
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki- Seydisehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde geçtigimiz cumartesi gece saatlerinde baslayan ve araliklarla yagan kar yagisi etkili olmustu. Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren etkili olan kar yagisi nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldi. Kar yagisinin etkili olmasi nedeniyle üç serit olan yolun iki seride düsmesi nedeniyle karayollari ekipleri kar kürüme çalismalarinin yaninda kar püskürtme makinalari ile de çalismalarini araliksiz sürdürdü.

Bölgede kar kalinligi yer yer 50 santimetre ile bir metreyi asarken sabah saatlerinde yeniden tedbir amaçli tirlarin geçisine izin verilmedi. Akseki Bölge Trafik ekipleri kar yagisinin etkili olmasi nedeni ile uzun araçlari dinlenme tesislerine yönlendirilmisti.

Bin 925 metre rakimli Alacabel geçidinde ise kar yagisi yerini tipiye birakti. Karayollari Alacabel ekibi ise yolda buzlanma nedeni ile tuzlama çalismalarini sürdürürken, yetkililer Alacabel’de hava sicakliginin eksi sekiz dereceye kadar düstügünü ve bu yolu kullanacak olan sürücülerin dikkatli olmalarini ve yanlarinda mutlaka zincir bulundurmalarini istediler.
Kaynak: İHA